2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Dešrelės su sūriu tešloje

Tešla šioms dešrelėms daroma iš parūgusio pieno ar kefyro
Reikės:
0,5 l. parūgusio pieno ar kefyro
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
3 valg. š. aliejaus
1 kg miltų
0,5 valg. š druskos
Sumaišyti visus ingridientus, išminkyti tešlą ir palikti 2 val. pakilti šiltoje vietoje.
Kai pakils iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir apvynioti dešreles. Dešreles prieš įvyniojant galima išilgai perpjauti perpusę, galima tiesiog ipjauti viršuje dešrelės iki pusės ir įdėti sūrio plonas juosteles, 
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Iš šio kiekio produktu gaunasi labai daug dešrelių, aš dariau iš pusės produktų, pas mane gavosi 2 standartinės skardos.

2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Varškės pyragas su cinamonu

Cinamono mėgėjams siūlau pasigaminti greitą pyragą su cinamonu varške ir kefyru. Pyragas gaunasi minkštutis ir drėgnas

Reikės:
3 kiaušiniai
200 g. varškės
200 ml kefyro
1 obuolys sutarkuotas burokine tarka
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 arb. š. sodos
druskos žiupsnelis, vanilinis cukrus, cinamonas, aliejus formai sutepti.
Viską išmaišome, išskyrus cinamoną, kepimo formą (pas mane 26 cm) sutepame aliejumi, sudedame tešlą, pabarstome cinamonu ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Jei labai mėgstate cinamona, galima pyragą juo pabarstyti ir po to, kai jis iškeps. Skanaus:)

Daržovių salotos su mocarella

Labai lengvos ir skanios salotos
Reikės:
salotų lapų
agurko
pomidoro
raudonojo svogūno
alyvuogių juodų ar žalių
mocarellos sūrio
aliejaus, druskos, pipirų, 1 arb. š. marinato nuo alyvuogių
Viską supjaustome pagal savo nuožiūrą, salotų lapus juostelėmis, agurkus su pomidorais ir sųriu kubeliais, svogūną pusžiedžiais, alyvuoges žiedeliais, užpilame marinatu nuo alyvuogių, įpilame šlakelį aliejaus, druskos, pipiro ir džiaugiamės vasara.

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Lavašas

Pasigaminkite lavašą, su kuriuo galima padaryti daug įvairių užkandžių. 
Reikės:
1 stiklinės kefyro kambario temperatūros
1 valg. š aliejaus
1 arb.š. sodos
1 arb. š druskos
2,5 stiklinės miltų
Jei kefyras ką tik iš šaldytuvo, galima jį truputį pašildyti mikrobangėje iki kambario temperatūros, įberti sodos, druskos, supilti aliejų, persijotus miltus.
Išminkyti nelimpančią prie rankų tešla, jei lips, dar miltų įberti ir palikti šiltoje vietoje uždengus rankšluosčiu 30 munučių.
Po to tešlą padalinti į atskirus gabaliukus (pas mane jų gaunasi 10), kiekvieną jų kočioti ir dėti į įkaitintą sausą keptuvę be aliejaus ir apkelti iš abiejų pusių, kepa jis greitai, apie minutę viena pusė, neperlaikykite.
Iškepusį blyną truputį atvėsinti, o po to sudėti į maišelį, kad nesukietėtų.

Šis lavašas tinkamas ir traškučiams, ir kebebams,  ir buritams, ir dar daugeliui kitų užkandžių, kurių receptikus aš būtinai parašysiu:)

Bandelių su razinomis gėlytė

Gan greitos bandelės, kadangi nereikia ilgai laukti, kol pakils tešla
Reikės:
miltai-275 g.
sviestas kambario temperatūros- 50 g.
cukrus- 5 valg. š.
pienas vos šiltas-150 ml
kiaušinis- 1 vnt.
sausos mielės - 2 arb. š.
žiupsnelis druskos
razinos - 100 g.
trynys arba sviestas aptepti bulkutėms
Miltus persijoti, įberti mieles, cukrų, druską, kiaušinį, supilti pieną, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą.
Rankomis viską išmaišyti iki vientysos masės, įdėti razinas.
Kepimo formą sutepti sviestu, iš tešlos padaryti kamuoliukus ir sudėti formoje paliekant tarpus tarp bulkučių, kadangi jos dar padidės.
Palikti 30 minučių pakilti.
Kai bulkutės padidės, sutepti jas kiaušiniu arba išlydytu sviestu.
Įdėti formą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių.
Iškepusias bandutes galima apibarstyti cukraus pudrą.

Bandelių kepimui naudojau 26 cm skersmens formą ir sudėliojau jas gėlytės forma, galima kepti bet kokioje formoje.

Kotletai iš žuvies konservų

Lengvi žuvies kotletukai, kuriuos mėgsta net vaikai
Reikės:
Indelis konservuotos žuvies aliejuje, šprotai netinka
manų kruopų- 3 valg. š.
svogūno galvutė
kiaušinis - 1 vnt.
druskos, pipirų
Nupilti aliejų, šakute suminkyti žuvį, štarkuoti burokine tarka svogūną, ųmušti kiaušinį, suberti manus, viską išmaišyti ir palikti 1 val.
Įberti, jei reikia druskos, pipirų, suformuoti kotletukus, apvolioti džiuvėsėliuose ar miltuose ir apkepti nedideliame aliejaus kiekyje ant keptuvės.


Žemuogių pyragas

Siūlau pasigaminti švelnaus skonio pyragą, kurio įdarą pagal skonį galima keisti
Tešla:
tryniai-2 vnt.
cukrus- 1/2 stiklinės
miltai-1,5 stiklinės
margarinas arba sviestas- 125 g.
kepimo milteliai-1 arb. š.
Įdaras:
žemuogės-400 g.
cukrus pagal skonį
Bezė:
baltymai-2 vnt.
cukraus pudra - 1/2 st.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais.
Įberti kepimo miltelius, miltus, išminkyti tešlą.
Į apvalią kepimo formą sudėti tešlą, spaudžiant pirštais prie dugno taip, kad šonuose gautųsi borteliai.
Formą pastatyti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 min., o po to išimti.
Žemuoges sutrinti su cukrumi arba tiesiog uogas su cukrumi paskirstyti ant jau iškepusio pagrindo.
Baltymus su cukraus pudra išplakti iki standumo ir paskirstyti ant žemuogių.
Įstatyti pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 minučių.

Pyragas gaunasi tikrai švelnaus skonio, o minkštą pyrago pagrindą galima panaudoti gaminant vaisinį pyragą.

2012 m. birželio 26 d., antradienis

Maišelyje rauginti agurkai

Siūlau jums greitai ir skaniai užraugti agurkus maišelyje greitam vartojimui
Reikės: 
agurkai 1 kg
krapai pora šakelių
druska 1 valg. š. be kaupo
česnako skiltelės 2-3 vnt.
Išplauti agurkus, nupjauti uodegytes, sudėti į polietileninį maišelį, užberti druskos, sudėti krapų šakeles ir perpusę perpjautas česnako skilteles, ranka užspausti maišelio kraštelius irpakratyti maišelį su agurkais, kad druska pasiskirstytų. Po 2-3 valandų juos jau galima valgyti. Skanaus