2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Šurpa

Šurpa - tiršta uzbekiška sriuba su keptais ingridientais. Mums gamtoje ji pati skaniausia.
Klasikiniame variante ji gaminama 8 valandas, šis variantas – labai supaprastintas, nes gamtoje nėra laiko tiek laukti:)  Ingridientų kiekis priklauso nuo jūsų skonio, aš parašau apytiksliai, kiek mes
naudojome

Reikės:

600 g. šonkauliukų
600 g. kiaulienos arba jautienos, geriau su riebaliuku
6 bulvės
3-4 paprikos
1 stiklainis pomidorų savo sultyse
2-3 morkos
3-4 svogūnai
1-2 čiliukai
Česnakas, žalumynai pagal skonį

Tortas ,,Medaus švelnumas“

Drėgnas medaus biskvitų torčiukas, pagaminamas labai paprastai ir be galo skanus
Reikės:
2 stiklinės miltų
1-1,5 stiklinės cukraus tešlai ir apie 0,5 stiklinės kremui
2 stiklinės kefyro
2 valg. š. medaus
2 kiaušiniai
2 arb.š. sodos
0,5 kg riebios grietinės
200 g. džiovintų slyvų
Citrinos rūgšties

Pyragas Brauni krikštynoms

Tikrai skanus pyragas, galima papuošti ir kaip tortą
Jo receptas štai čia  Brauni