2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Brauni

Štai ir 100-asis mano receptas
Tai labai populiarus Amerikoje ir Kanadoje desertas. Šokolado mėgėjams fantastiškas pyragas, tiesiog tirpsta burnoje. 
Reikės (forma 18*25):
kartusis šokoladas 170 g. +30g.
170 g. sviesto
250 g. cukraus
3 kiaušiniai
125 g. miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės riešutų (graikinių arba migdolų)
truputis druskos
Galima pyragą užpilti glazūra:
110 ml. grietinėlės ne mažiau 33 procentų
100 g. juodojo šokolado
35 g. sviesto
2 valg. š. cukraus pudros

Tešlos paruošimui 170 g. šokolado sulaužyti gabaliukais, sudėti į puodą ir pastatyti ant vandens vonelės (ant puodo su garais), sudėti ir supjaustytą gabaliukais sviestą, maišant išlydyti šokoladą su sviestu iki vientisos masės.
Suberti cukrų, gerai išmaišyti ir nuimti nuo vandens vonelės, jei ši masė gan karšta, atvėsinti ją truputį.
Po vieną į šią masę įmušti kiaušinius, gerai išmaišant iki vientisos masės.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais į šokoladinę masę, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
Likusį šokoladą (30 g.) ir riešutus peiliu sukapoti,
sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti popieriumi, popierių sutepti plonu sluoksniu sviesto, supilti tešlą ir išlyginti.
Kepti apie 35-40 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, svarbu neperdžiovinti, viduje jis turi likti drėgnokas.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir gerai atvėsinti.
Po to jau galima ir valgyti. Bet man jis patinka su glazūrą, be to, ir atrodo gražiau ir turtingiau.
Glazūros paruošimui sukapoti peiliu šokoladą.
Į mažą puodą  supilti grietinėlę, įberti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti, šildyti ant nedidelės ugnies iki užvirimo, bet nevirinti.
Supilti karštą grietinėlę ant šokolado ir palikti 2-3 minutėms nemaišant.
Po to išmaišyti iki vientisos masės.
Po to sudėti supjaustytą sviestą ir taip pat gerai išmaišyti.
Šia mase galim iškarto ir sutepti pyrago viršų,
palikti atvėsti, geriausiai per naktį, o po to jau mėgautis nerealiu skoniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą