2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Moliūgo duona ,,Rudens derlius"

Saulėta, aromatinga ir skani....
Reikės:
220 g. molūgo jau išvalyto
400-500 g. miltų
50 g. avižinių dribsnių
50 g. kukurūzų miltų
125 ml. vandens
25 g. moliūgo sėklų jau išvalytų
2 valg. š. aliejaus (jeigu yra, galima moliūgo aliejaus)
1,5 arb.š. sausų mielių 
3/4 arb. š. druskos

Moliūgą supjaustyti mažais kubeliais,
įpilti nedaug vandens ir patroškinti, kol suminkštės. Nupilti vandenį, moliūgą sugrūsti grūstuvu ar blenderiu.
Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir palikti 10 minučių.
Sudėti moliūgo tyrelę, aliejų, druską.
Suberti avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, sėklas, išmaišyti.
Palaipsniui įberiant miltus, užmonkyti nelipnią tešlą, padėti į suteptą sviestu indą ir palikti šiltoje vietoje 3-4 valandoms.
Po to tešlą gerai apminkyti, suformuoti kamuoliuką, sudėti ant skardos su manais. Kamuoliuko centrą pradurti pirštu skylutę kiaurai iki pat skardos, aplinkui padaryti 6 įpjovimus, panašius į moliūgo skilteles.
Palikti po rankšluosčiu šiltoje vietoje dar valandai.
Kepti su garais (po skarda pastatyti indą su karštu vandeniu) iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to be garų iki 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą