2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Trapūs grietininiai rageliai su Rududu

Tikrai trapučiai ir minkštučiai sausainiukai, kurių įdarą galima keisti pagal savo skonį
Reikės:
maždaug 3 stiklinės miltų
200 g. sviesto
200 g. grietinės
1 kiaušinis
vanilinis cukrus
2 arb.š. kepimo miltelių
cukraus
1 indelis kondensuoto pieno Rududu

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su grietine, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliai ir berti į sviesto masę, greitai minkyti tešlą.
Tešla turi gautis minkšta ir nelimpanti prie rankų, teįlą palikti 30 minučių šaldytuve.
Iš tešlos suformuoti pailgą dešrelę, padalinti į lygias dalis.
Kiekvieną gabaliuką pirštais priploti, iškočioti 3-4 mm storio, supjaustyti į 8 segmentus.
Ant kiekvieno segmento platesnio krašto sudėti padėti po arbatinį šaukštelį Rududu, šoninius kampus sulipdyti vieną prie kito ir suvynioti.
Vieną pusę sausainio įspauti į cukrų ir padėti cukruota puse ant kepimo popiriumi išklotos skardos.
Kepti apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus:)
Galima daryti juos didesnius, tačiau man jie patinka mažesni kaip sausainiukai:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą