Receptuką radau internete, pabandžiau pasidaryti, man labai patiko, skanumynas:)
beje, aitrūs pipiriukai greitina medžiagų apykaitą:)
Reikės:
500gr. aitrių pipirų
aš turėjau 1 kg. čiliūkų, dariau dvigubą porciją marinato, pilnai užteko
Kiekvienam 0,5 l. stiklainiui reikės:
1/2 skiltelės išilgai pjaustyto česnako
1 mažą lauro lapelį
3 gvazdikėlių
3 kvapniųjų pipirų
3 juodųjų pipirų
10 garstyčių grūdelių
1 arb. šaukštelio aliejaus
Marinatui reikės:
2,5 stiklinės vandens
4 valg. šaukštai cukraus
4 valg. šaukštai medaus
1/2 stiklinės acto (10%)
1/2 v. šaukšto druskos
Pipirus nuplauti, nupjauti viršūnėles, perpjauti išilgai ir išvalyti sėklas.
Stiklainius įkaitinti (aš kaitinu virš verdančio virdulio), į stiklainius sudėti išvardintus prieskonius ir čiliūkus. Puode užkaisti vandenį, jam užvirus sudėti cukrų, druską, actą, pavirti apie 1-2 minutes, išjungti ir sudėti medų, gerai viską išmaišyti ir užpilti karštu marinatu čiliūkus. Užsukti iškaitintais dangteliais ir pasterizuoti apie 10-15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą