2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Varškės sūris, tinkantis pyragams

Labai paprastas būdas pasigaminti varškės sūrį, tipo ,,ricotta"
Reikės:
1 pakelis kefyro tetrapake 1 litro ar 0,9 l
merliuko
Kefyro pakelį padėti į šaldiklį ir palikti mažiausiai 12 valandų.
Po to išimti iš šaldiklio, perpjauti tetrapaką, išimti sušalusį kefyrą.
Kiaurasamtį padėti ant puodo, į kiaurasamtį padėti dvigubą ar net trigubą sluoksnį merliuko, ant jo pastatyti sušalusį kefyrą ir palikti, aš palieku nakčiai.

Visas vanduo iš kefyro nubėgą į puodą,
o mūsų varškės sūris lieka ant merliuko,
jei norite, kad jis būtų kažkiek sausesnis, galite suspausti jį merliuke. Aš nespaudžiu, nes kažkaip tą drėgmė gerai išbėga.
Kiek konkrečiai gaunasi iš pakelio kefyro tos varškės, aš nesvėriau, bet manau, kokių 250 gramų tikrai gaunasi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą