2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Obuolių keksas su riešutais ir juoduoju šokoladu


Nerealiai skanus keksas, nesausas, minkštutis ir švelnutis. Galima kepti kaip vieną keksą, o galima ir kaip atskirus mažus keksiukus:)
Reikės:
150 g. sviesto
3/4 stiklinės cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
3-4 obuoliai
3/4 stiklinės riešutų (pagal savo skonį)
50 g. juodojo šokolado
vanilinis cukrus pagal skonį

Išlydyti sviestą.
Vieną kiaušinį išplakti su cukrumi, supilti sviestą, mušti po vieną kiaušinį ir išplakti, suberti vanilinį cukrų.
Įberti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti.
Į tešlą sudėti  peiliu supjaustytus riešutus,
šokoladą,
kubeliais supjaustytus obuolius,
išmaišyti.
Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti tešlą
ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Tikrai labai purus ir švelnus keksas.
Skanaus:)

2 komentarai:

  1. Išsikepiau, nerealus :) Tik riešutų nedėjau, nepatinka man jie. Iš pradžių sunerimau, kad tešla kietoka, bet iškepė iš tikrųjų minkštutis ir purus keksas. Patiko, kad nėra saldus. Ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunu, kad patiko, siūlau išbandyti ir kitus receptukus:) žinoma, ingridientus keiskite jau pagal savo skonį
    beje,rytoj ketinu iškelti dar porą keksų receptų, tikrai skanūs:)
    jei esate keksų megėja, turėtų patikti:)

    AtsakytiPanaikinti