2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Pomidorų padažas

Tinka kaip pomidorų padažas ir kaip padažas prie mėsos
Reikės:
4 paprikos (smulkiai supjaustytos)
5 kg pomidorų (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
1 kg. svogūnų (sutarkuotų burokine tarka, galima ir pjaustyti, kaip patogiau)
česnako galvutė (sutarkuota smulkia tarka)
0,5 kg. cukraus
2 valg. š. druskos
4 valg. š. krakmolo
1 stiklinė acto

Pomidorus, svogūnus, papriką, druską, cukrų virti ant silpnos ugnies 1,5 valandos pamaišant. Prieš baigiant virti įpilti acto, išmaišyto su krakmolu ir dar pavirti, sudėti česnaką, pavirti dar 5-10 minučių. Sudėti į sterilizuotus stiklainius ir užsukti. Baigiant virti paragauti, gal kažko trūksta, čia jau pagal skonį. Sekantį kartą įdėsiu dar truputuką čiliuko, bus laaabai skanu.
P.S. aš sterilizuoju stiklainius labai paprastai, kai užverda virdulys, palaikau stiklainį virš garų, kad garai patektų į stiklainio vidų, kelias sekundes ir viskas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą