2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

Obuolių pyragas su karameliniu užpilu

Puikus desertas prie karštos arbatos ar kavos
Karameliniam sirupui reikės:
50 g. vandens
150 g. cukraus
200 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
1 arb.š. miltų
Pagrindui reikės:
200 g. sviesto
100 g. miltų
žiūpsnelis druskos

Iš pradžių paruošiame karamelinį sirupą:
Į puodą įpilti vandenį, cukrų, nemaišyti, pastatyti ant vidutinės ugnies ir virti, kol cukrus pradės rusti.
Kai paruduos, supilame grietinėlę ir ant mažos ugnies maišome visą šią masę, kol karamelė neišsilydys ir masė pasidarys vientisa. Išjungti, palikti atvėsti.
Paruošime kapotą sluoksniuotą tešlą:
Sviestą su miltais peiliu sukapojame iki vidutinio dydžio, kad liktų tokie didesni gabaliukai,
įberiame druskos ir įpilame 4-6 valgomuosius šaukštus šalto vandens
ir labai greitai užminkome tešlą (ilgai neminkyti, nes nesigaus sluoksniuota),
sudedame į polietileninį maišiuką ir į šaldytuvą. Visi tešlai skirti produktai turi būti šalti, išskyrus miltus:) apie šios tešlos visas subtilybes papasakosiu vėliau, skyrelyje ,,Tešlos"
Nuvalyti obuolius, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis, storis priklauso nuo skonio.
Tešlą iškočioti ir sudėti į kepimo formą, formuojant sieneles, aš naudojau 26 cm skersmens, jei bUs mažesnis skersmuo, apatinis sluoksnis bus dar storesnis ir skanesnis. Tešlą subadyti šakute, sudėlioti ant jos obuolius
ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Tuo metų į mūsų atvėsusią karamelę įmušame 2 kiaušinius ir gerai išmaišome, įberiame miltus.
Išimame pyrago pagrindą su obuoliais ir karameline mase užpilame obuolius, sumažiname orkaitėje temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame apie 40 minučių.
Atvėsiname ir pjaustome. Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą