2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Mėsos kukuliai su agurkiniu padažu

 Kas nežino, tas net ir nesupras, kad šis padažas iš agurkų. Labai kvapnus ir švelnus padažas
Kukuliams reikės:
500 g. faršo
2-3 riekutės batono
truputis pieno ar vandens
1 kiaušinis
Padažui reikės:
2-3 agurkai
1 stiklinė gietinės ar grietinėlės
1 stiklinė vandens
druska, pipirai, prieskoniai
krapai
2 vidutinės česnako skiltelės

Batoną išmirkyti piene, išspausti, sumaišyti su faršu.
Į faršą sudėti prieskonius pagal savo skonį, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti, suformuoti rutuliukus graikinio riešuto dydžio ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

Kai iškeps, sudėti į torškinimo indą.
Padažui agurkus nulupti, sutarkuoti burokine tarka, išmaišyti su giretine, sudėti prieskonius pagal savo skonį, pjaustytus krapus ir užpilti kukulius, supilti vandenį ir troškinti ant dujinės viryklės
 kol liks tiks tirštas padažiukas.

Troškinant galima išspauti česnako, įberti druskos, jei reikia.
Skanu su koše, makaronais. Padažiukas tikrai kvepia gaiviais agurkėliais ir beprotiškai skanus:)
Skanaus:)



12 komentarų:

  1. Issirinkau gaminti BUTENT siuos kukuliukus ir ne kitus, nes atrodo pasakiskai! Einu gaminti! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šaunu, parašykite, ar patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. einu pabandysiu pagaminti,nes tikrai labai graziai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai skanei gavosi

      Panaikinti
    2. Šaunu,kad patiko skonis.Gal ir keistokai skamba tas receptas:) bet skonis tikrai geras, kvepia agurku ir gaivus

      Panaikinti
  4. kokie agurkai sviezus ,rauginti

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kur troskinti orkaitej ar ant virykles?

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kokius agurkus naudojate kukuliams? Svečius,marinuotus ar raugintus? 🙂

    AtsakytiPanaikinti