2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Migdolinis pyragas su kriaušėmis

Prabangus pyragas su sultingomis kriaušėmis - skanus migdolo ir kriaušės derinys
Tešlai reikės:
250 g. miltų
150 g. sviesto
110 g. cukraus
Įdarui reikės:
2-3 kriaušės
150 g. migdolų
2 valg.š. krakmolo
2 kiaušiniai
4 valg. š. cukraus
60 g, sviesto
Užpilui reikės:
5 valg. š. obuolių, abrikosų ar kriaušių uogienės
2 valg. š. konjako

Tešlai skirtą sviestą išlydyti, įberti cukrų, ištirpdyti, sudėti miltus, išminkyti tešlą ir padėti ją polietileniniame maišelyje į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošti įdarą: migdolus sumalti kavamalėje, sumaišyti su išlydytu sviestu, cukrumi ir kiaušiniais, išmaišyti.
Kepimo formą sutepti sviestu, pirštais paskirstyti tešlą, formuojant nedideles sieneles.
Ant tešlos supilti įdarą, užberti krakmolo.
Kriaušes nulupti, išvalyti ir supjaustyti skersai, sudėti ant įdaro ratu.

Kepti apie 40-50 minučių iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Uogiene su konjaku ant ugnies gerai pašildyti.
Išėmus pyragą iš orakaitės, užpilti užpilu, paskirstyti ant viso paviršiaus.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą