2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Kopūsto su kiauliena salotos ,,Piemenėlis"

Kuo ilgiau stovi, tuo skanesnės. Labai gaivios ir kartu sočios salotos
Reikės: 
apie 400 g. kiaulienos
1 indelis konservuotų kukurūzų
kopūsto
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
2 valg. š. acto
1 valg. š. cukraus
mažiau nei 1/2 stiklinės aliejaus
Druska, pipirai juodieji, žalūmynai.

Kiaulieną supjaustyti mažais plonais šiaudeliais.
Kopūstą smulkiai supjaustyti, svogūną plonais pusžiedžiais, užberti cukraus ir išmaišyti.
Sudėti kukurūzus ir sutarkuotą česnaką.
Ant keptuvės įkaitinti aliejų, sudėti mėsą ir kepti 5 minutes maišant, užberti ant mėsos šiek tiek druskos.
Kai mėsa iškeps, išpilti kartu su aliejumi į salotinę ant daržovių.
Užpilti actą, sudėti smulkintus krapus ir svogūno laiškus, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Palikti pusvalandžiui pastovėti ir valgyti.
Skanaus:)
Iš šio kiekio produktų gaunasi tikrai daug salotų, galima pamažinti porciją, pagal savo nuožiūrą:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą