2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Brandenburgo obuolių pyragas

Didelis sultingas pyragas su minimaliu ingridientų kiekiu
Reikės:
200 g. sviesto
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2,5-3 stiklinės miltų
2 arb.š. kepimo miltelių vanilinis cukrus
7 vidutiniai obuoliai

Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus ir vanilinu, įpilti išlydytą sviestą, išplakti.
Suberti miltus su kepimo milteliais ir užgreitai užminkyti minkštą tešlą.
Ketvirtadalį tešlos atpjauti, sudėti į maišiuką ir padėti į šaldiklį.
Likusią tešlą rankomis paskirstyti ant kepimo formos dugno ir sienelių (apie  5 cm aukščio).
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis ir jais užpildyti visą tešlos formą iki pat tešlos sienelių viršaus.
 Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių pūtų ir užpilti ant obuolių, paskirstyti ant viso paviršiaus.
Ant viršaus užtarkuoti tešlą iš šaldiklio.
Kepti pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
Atvėsinti, išimti iš formos ir pjaustyti, karštas labai blogai pjaustosi, galim užberti cukraus pudros.
Pyragas gaunasi tikrai didelis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą