2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su varškės sūriu ir šokoladu

Dar vienas obuolių skanumynas
Tešlai reikės:
110 g. sviesto (išlydyti)
90 g. cukraus pudros
1 kiaušinis
1 valg. š. grietinėlės (galima pakeiti riebiu pienu)
250 g. miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
4 obuoliai
150 g. varškės sūrio, pvz., riccotta (kaip pasigaminti tokį sūrį namuose, parašyta skyriuje ,,sūriai")
2 kiaušiniai
70 g. cukraus pudros
juodas šokoladas
vanilinis cukrus

Tešlai kiaušinį ištrinti su cukraus pudra, supilti sviestą, grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir greitai užminkyti minkštą tešlą.
Sudėti tešlą į polietileninį maišelį ir padėti 30 minučių į šaldytuvą.
Įdarui ištrinti cukraus pudrą su vanile ir varškės sūriu, sudėti trynius, išmaišyti.
Atskirai išplakti iki standžių putų baltymus  ir atsargiai įmaišyti į įdaro masę.
Tešlą iškloti ant kepimo formos dugno ir sienelių, subadyti šakute,
kepti 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Po to sudėti išvalytus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, ant obuolių užbarstyti tarkuotą šokoladą,
užpilti įdarą,
grąžinti į orkaitę dar 15-20 minučių.
Pyragą atvėsinti ir pjaustyti.
Skanaus:)
P.S. pyrago pjūvio nuotraukos nėra, nes nespėjau nufotografuoti, labai greitai buvo sunaikintas:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą