2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Morkų pyragas

Nesu tokių pyragų  (iš daržovių) didelė gerbėja, bet šio tikrai verta paragauti, dauguma jį paragavusių net neįtarė, kad jis iš morkų:)
Reikės:
2 kiaušiniai
3-4 vidutinio dydžio morkos
0,5-1 stiklinė cukraus (pagal skonį)
1 stiklinė miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
50 g. sviesto (ištirpinti)
Kremui reikės:
0,5 stiklinės cukraus
250-300 g. grietinės
truputis citrinos rūgšties

Kiaušinius išplakti su cukrumi, smulkia tarka sutarkuoti morkas,
supilti sviestą, kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišyti.
Tešlą suskirstyti į 2 dalis ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Geriau kepti mažesnio skersmens formoje, aš kepiau 26 cm, todėl mano papločiai plonoki.
Kremui išplakti grietinę su cukrumi, pabaigoje įberti citrinos rūgšties ir atsargiai išmaišyti (jei mėgstate saldžiai, rūgšties nedėkite, su rūgštimi toks su rūgštele gaunasi).
Pertepti abu papločius kremu, sudėti vieną ant kito ir palikti šaldytuve.
Skanaus:)
Šis pyragas- paslėpti vitaminai vaikams:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą