2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Obuolių pyragas su varškės sufle

Šis pyragas pradžiugins varškės mėgėjus-plonas trapus padas ir storas varškės suflė sluoksnis su obuoliais
Padui reikės:
80 g. sviesto
1 trynys
1 valg. š. cukraus
1 stiklinė miltų
1,5 valg. š. pieno
Varškės suflė reikės:
700 g. obuolių (aš dėjau 500 g.)
500 g. varškės (aš dėjau 360 g.)
3 kiaušiniai (aš dėjau 2)
100 g. grietinės
100 g. cukraus
40 g. krakmolo
1 citrina (jei nemėgstate citrinos žievelės, geriau jos nedėti arba dėti labai mažai)
vanilė
Viršui sutepti:
2 valg. š. obuolių uogienės ar džemo
migdoliniai lapeliai (nebūtina)
cukraus pudra

Padui skirtą kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, pieną ir išplakti, suberti miltus ir greitai užminkyti tešlą.
Pirštais paskirstyti ant formos dugno, subadyti šakute,
kepti apie 10 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arčiau viršaus.
Obuolius išvalyti, supjaustyti skiltelėmis, užpilti citrinos sultimis, išmaišyti.
Sufle suplakame nuo paduko likusį baltymą ir sufle skirtus baltymus iki standžių putų.
Trynius ištrinti su vanile ir cukrumi, supilti grietinę, tarkuotą citrinos žievelę ir išplakti.
Sudėti varškę ir toliau plakti, sudėti baltymus, krakmolą, atsargiai išmaišyti.
Prie formos dugno su iškeptu paduku pritvirtinti formos sieneles, jas sutepti sviestu.
Ant iškepusio paduko sudėti 2/3 obuolių,
užpilti varškės sufle, ant viršaus sudėti likusius obuolius,
kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
Jei kepant viršus pradėtų degti, uždengti viršų folija.
Iškepusio pyrago viršų sutepti obuolių uogiene,
užberti migdolų lapeliais ir cukraus pudra.
Kuo gėriau atvėsęs pyragas, tuo geriau pjaustosi.
P.S. šį kartą dariau su tokiu kiekiu, koks nurodytas skliausteliuose, todėl suflė kiekio pilnai užteko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą