Reikės:
4 kiaulių ausys
vanduo
druska
lauro lapas
juodieji pipirai žirneliais
2 česnako skiltelės
Ausis užpilti vandeniu, kai užvirs, sudėti visus prieskonius pagal skonį, išskyrus česnaką ir virti apie 2 valandas.
Kai išvirs, ausis sudėti į nedidelį puodą ausų galiukais į vidurį, sudėti tarkuotą česnaką tarp ausų ir užpilti skysčiu, kuriame virė ausys.
Skysčio pilti 1/3 nuo sudėtų ausų aukščio. Ant ausų padėti lėkštutę, ant jos ką nors sunkaus, kad suslėgtų (aš dėjau moliūgą:)) Jei skysčio pakanka, jis apsemia ausis, jei per daug, gali iškilti į viršų, tada reiktų nupilti.
Palikti nakčiai šaldytuve ar balkone.
O kitą dieną SKANAUS:) mėgautis skaniu ausų tortu:)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą