2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Naminės picutės

Pati greičiausia tešla picai, kuri nenusileidžia net picerijų picų tešloms
Reikės:
3 stiklinės miltų
11 g. sausų mielių
0,5 arb.š. druskos
2 valg. š. aliejaus
1 stiklinė vandens
Įdarui reikės:
majonezo
pomidorų padažo
daktariškos dešros
sūrio
picos prieskonių

Vos šiltame vandenyje ištirpdyti mieles, gerai išmaišyti, suberti 1 stiklinę persijotų miltų, išmaišyti, suberti druską, išmaišyti.
Toliau dėti likusius persijotus miltus, užminkyti tešlą, pabaigoje supilti aliejų, paminkyti, kol aliejus pasiskirstys, tešla gaunasi elastinga ir nelipni.
Tuomet sutepti kepimo popierių aliejumi, padėti ant skardos. Jei norite mažų picučių-užkandėlių, padalinti į 14 dalių , jei normalaus dydžio picos- į 2 dalis, padėti ant kepimo popieriaus tešlą ir rankomis ją ištampyti iki norimo dydžio.
Aš dariau mažas picutes.
Sutepiau pagrindą majonezu su pomidorų padažu, pabarstyti picos prieskoniais, supjaustytą kubeliais dešra, sutarkuotu sūriu, krapais.
Kepti iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.
Skanaus:)
Įdaras tinka bet koks, pagal jūsų skonį, man šis greičiausias:) Tešla tikrai greita ir skani, kuo ploniau ištampyti, tuo plonesnis padas gaunasi ir skonis nepanašus į batono:)
Kelionėms man tai idealus variantas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą