2012 m. spalio 3 d., trečiadienis

Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru

Maximoje užmačiau tokį batoniuką, paragavau, skanu, bet galvoju, namuose pasigaminti būtų vis tiek pigiau, pabandžiau ir ką, super, traški plutelė ir minkštas aromatingas vidus
Reikės:
500 g. miltų
10 g. sausų mielių
300 ml. vos šilto vandens
1 arb.š. cukraus
1,5 arb.š. druskos
apie 50 g. minkšto sviesto
2 skiltelės česnako
25 g. aliejaus
krapų
druska pagal skonį

Vandenyje ištirpdyti mieles, cukrų, druską, aliejų, gerai išmaišyti, suberti miltus, viską gerai išmaišyti, galima mikseriu, ir ant aliejumi sutepto kepimo popieriaus ar skardos suformuoti 5 mažus batonus, įpjauti juos peiliu ir palikti 20-30 minučių šiltoje vietoje.
Kiekvieno batono viršų sutepti vandeniu, aš tepu silikoniniu teptuku ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
Ištrinti šakute sviestą su tarkuotu česnaku, supjaustytais krapais ir druska.
Praėjus maždaug 15 minučių nuo batono kepimo pradžios, išimti batonus iš orkaitės, į pjūvius peiliu sudėti sviestinę masę ir įkišti juos atgal į orkaitę, kol iškeps.
Išėmus iš orkaitės, uždengti rankšluosčiu, kai atvės, laikyti maišelyje.
Labai skanu prie kavos ar arbatos.
Galima padaryti dar plonesnius batoniukus, tada jų gausis kokie 7 ir įdaras jausis labiau.

1 komentaras:

  1. Dėkui už receptą,kepsime,nes namie šie batonai turi didelę paklausą,ypač anūkėlis😊

    AtsakytiPanaikinti