2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Riešutiniai sausainiukai

Švelnūs, oriniai ir lengvai trapūs sausainiai su riešutais
Reikės:
180 g. sviesto (ištirpinto)
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
1 arb.š. grietinės ar majonezo
1,5 stiklinės miltų (gali prireikti ir daugiau)
vanilinis cukrus
2 arb.š. kepimo miltelių
1,5 stiklinės sumaltų riešutų.


Ištirpintą ir atvėsusį sviestą išplakti su 2 tryniais, cukrumi, vanile, įdėti grietinės ar majonezo, vėl išplakti.
Suberti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti minkštą tešlą, palikti ją 30 minučių šaldytuve.
Po to iš tešlos padaryti apskritimus diametru 2-3 cm,
apvolioti išplaktuose baltymuose ir riešutuose.
Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą