Reikės:
1 kg. miltų (gali prireikti ir daugiau)
600 ml. pieno
3 kiaušiniai
100 g. sviesto
75 g. mielių arba sausų mielių 16 g.
1 arb. š. druskos
Įdaras gali būti bet koks:uogienė, dešrelės rūkytos, paprastos, šalto rūkymo šoninė.
Dariau su paprastomis dešrelėmis, trūko man to sūrumo, manau su rūkytomis skaniau.
Labai patiko su šalto rūkymo šonine, super .
Ištirpdyti sviestą, supilti pieną ir mieles.
Įdėti truputį miltų, druskos, kiaušinius, išmaišyti.
Sudėti likusius miltus, gerai užminkyti tešlą, ji truputį limpa prie rankų, uždengti maišiuku ar rankšluosčiu ir palikti kilti apie 1,5 val. šiltoje vietoje, man ir mašinoje iškilo:) nebuvo laiko namuose kildinti.
Kai pakils, iš tešlos padaryti ilgas plonas juosteles (būtinai plonas, nes neiškeps, o sudegs), foto storokos, dariau pirmą kartą, riektų plonesnių
ant iešmo užverti mėsytę ar dešreles ir juos apvinioti, svarbu, užspausti kraštus ir kepti ant žarijų.
Kepa labai greitai, tad reikia ir greitai vartyti.
Labai smagus užsiėmimas gamtoje:)
Jei visko nesuvalgėte, sudėkite į maišiuką, jos bus minkštos ir skanios.
Tos kurios su dešrelėmis, skanus valgyti su pomidorų padažu ir marinuotais svogūnais.
Pabandymui galima padaryti tik dalį tešlos.
Ačiū, skanu ir tikrai paprasta. Puikus receptas :)
AtsakytiPanaikintiŠaunu, kad patiko, prasidėjo iškylų sezonas, įkelsiu ir daugiau skanių receptų gamtoje:)
Panaikintio orkaitej neiseitu?
AtsakytiPanaikintimanau, turi gautis, tik nebus laužo kvapo:)
AtsakytiPanaikinti