Šias bandeles galim daryti vien tik su cinamonu ir su cinamonu ir obuoliai, taigi, kam kaip patinka
Tešlai reikės:
500 g. persijotų miltų
20 g. ištirpinto sviesto
200 ml. pieno
5 g. sausų mielių
1 kiaušinis
80 g. cukraus
1/4 arb.š. druskos
Įdarui su cinamonu reikės (1 variantas):
cinamono
cukraus
20 g. ištirpinto sviesto
Įdarui su obuoliais reikės (2 variantas):
cinamono
5 vidutinių obuolių
cukraus
Tešla:
Sumaišome visus sausus produktus: cukrų, druską, mieles ir 450 g. miltų.
Ištirpinus sviestą iškarto supilti pieną ir kiaušinį, riekia kad masė būtų truputį šiltą, kad greičiau sureaguotų su mielėmis, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti.
Sujungiame abi mases, gerai išmaišome, jei tešla gavosi mikšta ir gerai nulimpa nuo rankų, likusių 50 g. miltų nereikia berti.
Uždengiame indą su tešla polietileniniu maišeliu arba maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 30-40 minučių, kol pakils.
Kai tešlą pakils, ją truputį paminkyti ir vėl palikti 30-40 minučių pakilti antrą kartą.
Kai tešla pakils, iškočioti ją 0,5-1 cm storio (jei norite mažesnių bandelių, tešlą padalinkite į 2 dalis ir atskirai iškočiokite), sudėti įdarą, (cinamono įdarui sutepti tešlą sviestu, užberti cinamono ir cukraus pagal skonį; obuolių įdarui obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, sudėti ant tešlos),
susukti vyniotiniu
ir supjaustyti 2,5-3 cm storio gabaliukais, sudėti ant skardos su kepimo popieriumi,
prieš kepant bandeles su obuoliais galima pabarstyti ruduoju cukrumi, bandeles su cinamonu galima aptepti plaktu kiaušiniu, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Skanaus:)
Tešlai reikės:
500 g. persijotų miltų
20 g. ištirpinto sviesto
200 ml. pieno
5 g. sausų mielių
1 kiaušinis
80 g. cukraus
1/4 arb.š. druskos
Įdarui su cinamonu reikės (1 variantas):
cinamono
cukraus
20 g. ištirpinto sviesto
Įdarui su obuoliais reikės (2 variantas):
cinamono
5 vidutinių obuolių
cukraus
Tešla:
Sumaišome visus sausus produktus: cukrų, druską, mieles ir 450 g. miltų.
Ištirpinus sviestą iškarto supilti pieną ir kiaušinį, riekia kad masė būtų truputį šiltą, kad greičiau sureaguotų su mielėmis, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti.
Sujungiame abi mases, gerai išmaišome, jei tešla gavosi mikšta ir gerai nulimpa nuo rankų, likusių 50 g. miltų nereikia berti.
Uždengiame indą su tešla polietileniniu maišeliu arba maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 30-40 minučių, kol pakils.
Kai tešlą pakils, ją truputį paminkyti ir vėl palikti 30-40 minučių pakilti antrą kartą.
susukti vyniotiniu
ir supjaustyti 2,5-3 cm storio gabaliukais, sudėti ant skardos su kepimo popieriumi,
prieš kepant bandeles su obuoliais galima pabarstyti ruduoju cukrumi, bandeles su cinamonu galima aptepti plaktu kiaušiniu, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą