Subproduktų mėgėjams neabejotinai patiks, liesesnė ir skanesnė negu iš kiaulienos, man ji pati skaniausia
Reikės:
500g. vištienos skrandukų
500g. vištienos širdučių
pusė vištienos krūtinėlės
lauro lapas
druska
juodieji pipirai 2-3žirneliai
2 valg. š. želatinos
Viename puode išvirti vištienos filė su druska, lauro lapu pipirais, išimti iš vandens išvirusią krūtinėlę, buljono neišpilti, įberti dar druskos, jei trūksta.
Kitame puode gerai išvirti subproduktus pasūdytame vandenyje, po to šį vandenį išpilti.
Atvėsusią vištienos krūtinėle suplėšyti plonomis juostelėmis, skrandukus ir širdutes supjautyti kubeliais, viską išmaišyti ir sudėti į indus.
Trejomis atvėsusio buljono stiklinėmis užpilti želatiną ir palikti brinkti.
Kai išbrinks, pastatyti ant nedidelės ugnies ir maišyti kol ištirps, bet neužvirti.
Užpilti šiuo skysčiu į indus sudėtą mėsytę ir palikti nakčiai šaldytuve.
Kad gražiai išsiimtų iš indo šaltieną, įmerkti indo dugną į šiltą vandenį ir apversti indą ant lėkštės.
Skanaus:)
Reikės:
500g. vištienos skrandukų
500g. vištienos širdučių
pusė vištienos krūtinėlės
lauro lapas
druska
juodieji pipirai 2-3žirneliai
2 valg. š. želatinos
Viename puode išvirti vištienos filė su druska, lauro lapu pipirais, išimti iš vandens išvirusią krūtinėlę, buljono neišpilti, įberti dar druskos, jei trūksta.
Kitame puode gerai išvirti subproduktus pasūdytame vandenyje, po to šį vandenį išpilti.
Atvėsusią vištienos krūtinėle suplėšyti plonomis juostelėmis, skrandukus ir širdutes supjautyti kubeliais, viską išmaišyti ir sudėti į indus.
Trejomis atvėsusio buljono stiklinėmis užpilti želatiną ir palikti brinkti.
Kai išbrinks, pastatyti ant nedidelės ugnies ir maišyti kol ištirps, bet neužvirti.
Užpilti šiuo skysčiu į indus sudėtą mėsytę ir palikti nakčiai šaldytuve.
Kad gražiai išsiimtų iš indo šaltieną, įmerkti indo dugną į šiltą vandenį ir apversti indą ant lėkštės.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą