2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis
Baltųjų pupelių mišrainė su silke
Dar viena greitai pagaminama mišrainė iš paprastų ingridientų:)
Reikės:
1 stiklinė virtų baltų pupelių (kas labiau mėgsta, galima ir konservuotas dėti)
2-3 virti kiaušiniai
1/2 raudonojo svogūno
1 silkės filė
majonezas
Svogūną supjaustyti mažais pusžiedžiais palikti pamarinuoti 10 minučių 150 ml vandens+0,5 valg. š. cukraus+0,5 valg. š. acto
Silkių filė supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, sudėti pupeles, kubeliais pjaustytus kiaušinius ir svogūnus, įdėti majonezo, išmaišyti.
Skanaus:)
Reikės:
1 stiklinė virtų baltų pupelių (kas labiau mėgsta, galima ir konservuotas dėti)
2-3 virti kiaušiniai
1/2 raudonojo svogūno
1 silkės filė
majonezas
Svogūną supjaustyti mažais pusžiedžiais palikti pamarinuoti 10 minučių 150 ml vandens+0,5 valg. š. cukraus+0,5 valg. š. acto
Silkių filė supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, sudėti pupeles, kubeliais pjaustytus kiaušinius ir svogūnus, įdėti majonezo, išmaišyti.
Skanaus:)
2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis
Vištienos salotos su kiaušinių blyneliais
Dar vienos salotos su korejietiškomis morkytėmis:)
Reikės:
200 g. morkų korejietiškai, receptas čia
3 kiaušiniai
1-2 virti ketvirčiai
1/2 svogūno
aliejaus kepimui
majonezas
Reikės:
200 g. morkų korejietiškai, receptas čia
3 kiaušiniai
1-2 virti ketvirčiai
1/2 svogūno
aliejaus kepimui
majonezas
2012 m. lapkričio 27 d., antradienis
Mišrainė su rūkyta žuvimi
Soti ir greitai pagaminama:)
Reikės:
1 karšto rūkymo skumbrė
4 valg. š. ryžių
1 raudonas svogūnas
3 virti kiaušiniai
1/2 arb.š. cukraus
1/2 arb.š. acto
majonezas
druska
malti juodieji pipirai
Ryžius išvirti, perplauti šaltu vandeniu.
Raudoną svogūną smulkiai supjaustyti ir užpilti cukrumi ir actu, palikti 10 minučių.
Žuvį nuimti nuo kaulų, supjaustyti, kiaušinius supjaustyti kubeliais.
Viską išmaišyti su svogūnais, įdėti majonezo, pipirų, druskos pagal skonį.
Skanaus:)
Reikės:
1 karšto rūkymo skumbrė
4 valg. š. ryžių
1 raudonas svogūnas
3 virti kiaušiniai
1/2 arb.š. cukraus
1/2 arb.š. acto
majonezas
druska
malti juodieji pipirai
Ryžius išvirti, perplauti šaltu vandeniu.
Raudoną svogūną smulkiai supjaustyti ir užpilti cukrumi ir actu, palikti 10 minučių.
Žuvį nuimti nuo kaulų, supjaustyti, kiaušinius supjaustyti kubeliais.
Viską išmaišyti su svogūnais, įdėti majonezo, pipirų, druskos pagal skonį.
Skanaus:)
Tortas ,,Varškinis gaivumėlis"
Labai skanus ir gaivus torčiukas:)
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai
230 g. cukraus
230 g. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g. aliejaus
15 g. kepimo miltelių
Galima apsieiti ir su pirktiniais biskvitais, reiktų 3 baltų biskvitų
Biskvito sulaistymui:
100 ml. vandens
truputį mažiau nei 1/2 citrinos sulčių
1 desertinis šaukštas cukraus
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
konservuotų persikų didelis indelis
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai
230 g. cukraus
230 g. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g. aliejaus
15 g. kepimo miltelių
Galima apsieiti ir su pirktiniais biskvitais, reiktų 3 baltų biskvitų
Biskvito sulaistymui:
100 ml. vandens
truputį mažiau nei 1/2 citrinos sulčių
1 desertinis šaukštas cukraus
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
konservuotų persikų didelis indelis
2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis
Pyragas su persikais ir šokoladu
Švelnaus skonio, ne per saldus ir gan greitai pagaminamas pyragas:)
Tešlai reikės:
100 g. sviesto
175 g. miltų
1 trynys
2 valg. š. cukraus
žiūpsnelis druskos
Įdarui reikės:
100 g. juodojo šokolado
6 puselės konservuotų persikų
2 valg. š. rudojo cukraus
Kremui reikės:
150 ml grietinėlės 35 proc. (galima pakeisti 150 g. riebios grietinės+1 arb.š. krakmolo)
1 kiaušinis
1 trynys
Tešlai reikės:
100 g. sviesto
175 g. miltų
1 trynys
2 valg. š. cukraus
žiūpsnelis druskos
Įdarui reikės:
100 g. juodojo šokolado
6 puselės konservuotų persikų
2 valg. š. rudojo cukraus
Kremui reikės:
150 ml grietinėlės 35 proc. (galima pakeisti 150 g. riebios grietinės+1 arb.š. krakmolo)
1 kiaušinis
1 trynys
2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis
Sausainių pyragas su varške ,,Šeimyninis"
Šį greitai pagaminamą pyragą galima pavadinti net ir torčiuku:)
Reikės:
500 g. sausainių, pvz., Gaidelis, aš pirkau Norfoje tokius didesnius sveriamus sausainius, ant jų pavaizduota daugybos lentelė, vadinasi ,,Špargalka", tai jie labai tiko šiam pyragui
400 g. varškės
150 g. minkšto sviesto
1 stiklinė pieno
50 g. razinų
2 valg. š. kakavos
0,5-1 stiklinė pieno
50 g. graikinių riešutų, nebūtina
Reikės:
500 g. sausainių, pvz., Gaidelis, aš pirkau Norfoje tokius didesnius sveriamus sausainius, ant jų pavaizduota daugybos lentelė, vadinasi ,,Špargalka", tai jie labai tiko šiam pyragui
400 g. varškės
150 g. minkšto sviesto
1 stiklinė pieno
50 g. razinų
2 valg. š. kakavos
0,5-1 stiklinė pieno
50 g. graikinių riešutų, nebūtina
2012 m. lapkričio 22 d., ketvirtadienis
Salotos su avinžirniais
Puikios salotos su didele baltymų doze:)
Reikės:
150-200 g. morkų korejietiškai, ruošiamos pagal šį receptą
3 kiaušiniai
2 rauginti agurkai
1 stiklinė virtų avinžirnių (užmerkti nakčiai, tuomet labai greitai išverda)
majonezas
Agurkus ir kiaušinius supjaustyti kubeliais, sudėti morkas, avinžirnius ir majonezą, išmaišyti.
Skanaus:)
Reikės:
150-200 g. morkų korejietiškai, ruošiamos pagal šį receptą
3 kiaušiniai
2 rauginti agurkai
1 stiklinė virtų avinžirnių (užmerkti nakčiai, tuomet labai greitai išverda)
majonezas
Agurkus ir kiaušinius supjaustyti kubeliais, sudėti morkas, avinžirnius ir majonezą, išmaišyti.
Skanaus:)
2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis
Sluoksniuotos salotos su rūkyta vištiena ,,Napoleonas"
Pavadinimas susijęs su tuo, jog savo išvaizda salotos panašios į tortą Napoleonas:)
labai tinka artėjančioms šventėms
Reikės:
2 rūkyti ketvirčiai
1 svogūnas
150 g. sūrio
1 obuolys
3 kiaušiniai
krekeriai (aš ėmiau naminius, receptas štai čia)
majonezas
labai tinka artėjančioms šventėms
Reikės:
2 rūkyti ketvirčiai
1 svogūnas
150 g. sūrio
1 obuolys
3 kiaušiniai
krekeriai (aš ėmiau naminius, receptas štai čia)
majonezas
2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis
Vištienos salotos su daržovėmis
Gaivios ir sočios salotos:)puikiai tinka vakarienei
Reikės:
200-300 g.vištienos ar kalakutienos mėsos, nebūtinai krūtinėlės
2 valg. š. sezamo sėklų
1 kiaušinis
agurko
pomidoro
salotų lapų
poro
druskos
vištienos ar kalakutienos prieskonių
juodųjų maltų pipirų
1 riekelės citrinos
truputis aliejaus
Kiaušinį išplakti su prieskoniais ir sezamais.
Mėsą supjaustyti neilgomis juostelėmis, įmesti į indą su kiaušinių, gerai išmaišyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi, apkepinti.
Salotų lapus suplėšyti, agurką supjaustyti juostelėmis, pomidorą supjaustyti nedideliais gabaliukais, porą pusžiedžiais, viską išmaišyti, sudėti apkeptą paukštieną, išmaišyti.
Įpilti truputį aliejaus, išspausti maždaug arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, bet ne daugiau, įberti pipirų ir druskos, išmaišyti ir Skanaus:)
Reikės:
200-300 g.vištienos ar kalakutienos mėsos, nebūtinai krūtinėlės
2 valg. š. sezamo sėklų
1 kiaušinis
agurko
pomidoro
salotų lapų
poro
druskos
vištienos ar kalakutienos prieskonių
juodųjų maltų pipirų
1 riekelės citrinos
truputis aliejaus
Kiaušinį išplakti su prieskoniais ir sezamais.
Mėsą supjaustyti neilgomis juostelėmis, įmesti į indą su kiaušinių, gerai išmaišyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi, apkepinti.
Salotų lapus suplėšyti, agurką supjaustyti juostelėmis, pomidorą supjaustyti nedideliais gabaliukais, porą pusžiedžiais, viską išmaišyti, sudėti apkeptą paukštieną, išmaišyti.
Įpilti truputį aliejaus, išspausti maždaug arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, bet ne daugiau, įberti pipirų ir druskos, išmaišyti ir Skanaus:)
2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis
Žiemos salotos
Labai paprastos salotos iš daržovių, kurios tikrai gerai išsilaiko per žiemą ir neprikimštos chemikalų:)
Reikės:
kopūsto
morkos
aliejaus
1 arb.š. acto, arba pagal skonį
0,5 arb.š. cukraus
druskos
Kopūstą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka, paminkyti rankomis, kad suminkštėtų.
Morką sutarkuoti smulkia burokine tarką, išmaišyti su kopūstais.
Įpilti acto, geriau įpilti truputį, po to galima bus įpilti dar, jei mažai bus, truputį aliejaus, užberti druskos ir cukraus, viską gerai išmaišyti, ragauti ir pagal skonį berti dar reikiamų prieskonių.
Skanaus:)
Reikės:
kopūsto
morkos
aliejaus
1 arb.š. acto, arba pagal skonį
0,5 arb.š. cukraus
druskos
Kopūstą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka, paminkyti rankomis, kad suminkštėtų.
Morką sutarkuoti smulkia burokine tarką, išmaišyti su kopūstais.
Įpilti acto, geriau įpilti truputį, po to galima bus įpilti dar, jei mažai bus, truputį aliejaus, užberti druskos ir cukraus, viską gerai išmaišyti, ragauti ir pagal skonį berti dar reikiamų prieskonių.
Skanaus:)
Plastilinas iš miltų
Nuostabus plastilinas vaikų žaidimui, nebaisu, jei vaikas paims jį į burną, juk jis iš miltų, be to, jo toks skonis, kad paragavęs, mažylis daugiau nebenorės jo imti į burną:)
Reikės:
Vaikiška stiklinė maždaug 100-150 ml.
1 vaikiška stiklinė miltų
1 vaikiška stiklinė vandens
0,5 vaikiškos stiklinės druskos
1 valg. š. aliejaus
1 arb.š. citrinos rūgšties
keli lašeliai maistinių dažų
Reikės:
Vaikiška stiklinė maždaug 100-150 ml.
1 vaikiška stiklinė miltų
1 vaikiška stiklinė vandens
0,5 vaikiškos stiklinės druskos
1 valg. š. aliejaus
1 arb.š. citrinos rūgšties
keli lašeliai maistinių dažų
2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis
Bananiniai sausainiai su riešutais ir cinamonu
Greitai Šv.Kalėdos, po truputį galima jau ruoštis, šie sausainiai puikiai tiks žiemos šventėms
Reikės:
2 bananai suminkyti šakute į košytę, man užteko ir 1 banano
80 g. minkšto sviesto
180 g. rudojo ar paprasto cukraus
1 kiaušinis
1 arb. š. kepimo miltelių
120 g. smulkintų bet kokių riešutų, pas mane migdolai, riešutų galima dėti ir mažiau
250 g. miltų
1/2 arb.š. cinamono
Reikės:
2 bananai suminkyti šakute į košytę, man užteko ir 1 banano
80 g. minkšto sviesto
180 g. rudojo ar paprasto cukraus
1 kiaušinis
1 arb. š. kepimo miltelių
120 g. smulkintų bet kokių riešutų, pas mane migdolai, riešutų galima dėti ir mažiau
250 g. miltų
1/2 arb.š. cinamono
2012 m. lapkričio 13 d., antradienis
2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis
Sparneliai azijietiškai
Supergreiti ir superskanūs sparneliai kinų virtuvės mėgėjams
Reikės:
10-12 sparnelių
Marinatui:
1 kiaušinio baltymas
1,5 valg. š. krakmolo
druskos
česnako išspausto
Padažui:
2-3 valg. š. sojos padažo
1 valg.š. medaus
1 valg. š. sezamo sėklų
Sparnelius per sulenkimus supjaustome į 3 dalis.
Marinatui skirtus produktus gerai išmaišome, sudedame sparnelius, išmaišome, paliekame 5 min. marinuotis.
Ant keptuvės įkaitinti aliejų ir sudėti sparnelius, gerai apkepti iš abiejų pusių.
Padažui skirtus produktus gerai išmaišyti ir užpilti ant sparnelių, ir kepti 2-3 minutes pamaišant.
Štai ir viskas, iškarto karštus galima valgyti:)
Skanaus:)
Reikės:
10-12 sparnelių
Marinatui:
1 kiaušinio baltymas
1,5 valg. š. krakmolo
druskos
česnako išspausto
Padažui:
2-3 valg. š. sojos padažo
1 valg.š. medaus
1 valg. š. sezamo sėklų
Sparnelius per sulenkimus supjaustome į 3 dalis.
Marinatui skirtus produktus gerai išmaišome, sudedame sparnelius, išmaišome, paliekame 5 min. marinuotis.
Ant keptuvės įkaitinti aliejų ir sudėti sparnelius, gerai apkepti iš abiejų pusių.
Padažui skirtus produktus gerai išmaišyti ir užpilti ant sparnelių, ir kepti 2-3 minutes pamaišant.
Štai ir viskas, iškarto karštus galima valgyti:)
Skanaus:)
Morkos korejietiškai
Šios morkos tinka ir į kitas mišraines kaip sudedamasis komponentas
Reikės:
500 g. morkų
1 arb.š. druskos be kaupo
1 valg. š. cukraus, jei morkos saldesnės, užteks ir 0,5 šaukšto
2 valg. š. obuolių acto
3 skiltelės česnako
50 ml. aliejaus
1 svogūno
po 0,5 arb. š. kalendros maltos, juodųjų maltų pipirų, raudonosios paprikos
Reikės:
500 g. morkų
1 arb.š. druskos be kaupo
1 valg. š. cukraus, jei morkos saldesnės, užteks ir 0,5 šaukšto
2 valg. š. obuolių acto
3 skiltelės česnako
50 ml. aliejaus
1 svogūno
po 0,5 arb. š. kalendros maltos, juodųjų maltų pipirų, raudonosios paprikos
2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis
2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis
Mamos ryžių košė
Šią košę mano mama daro per visokias šventes, man ji, labai skani
Reikės:
1 litro pieno
0,5 litro ryžių (aš dedu į puslitrinį stiklainiuką)
truputis sviesto
druskos
Užvirinti pieną, kai jis užvirs, įdėti gabaliuką sviesto ir druskos pagal skonį, išmaišyti, paragauti, jei druskos užtenką, supilti ryžiu į pieną, ryžius pilti ne į vieną vietą, o per visą puodo dugno, kad jie maždaug pasiskirstytu po visą dugną ir NEMAŠYTI, nei trupučio nemaišyti, uždengti dangčiu ir virti ant labai mažos ugnies, kai jau lieka labai nedaug skysčio, išjungti ugnį ir palikti košędar pabrinkti.
Jei išjungsite kai jau skysčio nebebus, ji gausis sausoka. Be to, aš dedu šiek tiek mažiau ryžių, tada košė gaunasi dar skanesnė.
Paragavimui galima išsivirti iš pusės nurodyto kiekio produktų.
O kaip ją mėgsta vaikai, labiau nei bet kokią kitą košę:)
Skanaus:)
Reikės:
1 litro pieno
0,5 litro ryžių (aš dedu į puslitrinį stiklainiuką)
truputis sviesto
druskos
Užvirinti pieną, kai jis užvirs, įdėti gabaliuką sviesto ir druskos pagal skonį, išmaišyti, paragauti, jei druskos užtenką, supilti ryžiu į pieną, ryžius pilti ne į vieną vietą, o per visą puodo dugno, kad jie maždaug pasiskirstytu po visą dugną ir NEMAŠYTI, nei trupučio nemaišyti, uždengti dangčiu ir virti ant labai mažos ugnies, kai jau lieka labai nedaug skysčio, išjungti ugnį ir palikti košędar pabrinkti.
Jei išjungsite kai jau skysčio nebebus, ji gausis sausoka. Be to, aš dedu šiek tiek mažiau ryžių, tada košė gaunasi dar skanesnė.
Paragavimui galima išsivirti iš pusės nurodyto kiekio produktų.
O kaip ją mėgsta vaikai, labiau nei bet kokią kitą košę:)
Skanaus:)
Zrazai su sūriu
Labai greitas variantas vištienos kotletų su sūriu, kažkas panašaus kaip supaprastinti Kijevo kotletai
Reikės:
0,5 kg. vištienos faršo
1 nedidelis svogūnas
1 kiaušinis
druska, juodieji pipirai
džiūvėsėliai malti
Faršą išmaišyti su sutarkuotu burokine tarka svogūnu, druska, pipirais, 1/2 išplakto kiaušinio, kitą pusę kiaušinio palikti.
Iš faršo suformuoti kelis kamuoliukus, iš kiekvieno kamuoliuko suformuoti blyną, ant vidurio blyno padėti sutarkuotą sūrį ir užlipdyti, kaip cepeliną.
Apvolioti džiūvėsėliuose, po to kiaušinio plakinyje, po to vėl gerai apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti įkaitintame aliejuje, kaip paprastus kotletus.
Skanu su Mamos ryžių košė:)
Skanaus:)
Reikės:
0,5 kg. vištienos faršo
1 nedidelis svogūnas
1 kiaušinis
druska, juodieji pipirai
džiūvėsėliai malti
Faršą išmaišyti su sutarkuotu burokine tarka svogūnu, druska, pipirais, 1/2 išplakto kiaušinio, kitą pusę kiaušinio palikti.
Iš faršo suformuoti kelis kamuoliukus, iš kiekvieno kamuoliuko suformuoti blyną, ant vidurio blyno padėti sutarkuotą sūrį ir užlipdyti, kaip cepeliną.
Apvolioti džiūvėsėliuose, po to kiaušinio plakinyje, po to vėl gerai apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti įkaitintame aliejuje, kaip paprastus kotletus.
Skanu su Mamos ryžių košė:)
Skanaus:)
2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis
2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis
Padažas su kiaulienos širdimi
Šio padažo skonis labai primena mokyklinio guliašo skonį, širdį galima pakeisti kiauliena
Reikės:
1-2 kiaulienos širdys
2 svogūno galvutės
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. pomidorų pastos
5 g. sviesto
1 valg. š. miltų
druska, juodieji malti pipirai ir žirneliais, aitriosios paprikos milteliais, raudonosios paprikos milteliai, lauro lapas ir džiovinti grybai (man užteko 1 grybo, paplėšyti mažais gabaliukais)
Reikės:
1-2 kiaulienos širdys
2 svogūno galvutės
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. pomidorų pastos
5 g. sviesto
1 valg. š. miltų
druska, juodieji malti pipirai ir žirneliais, aitriosios paprikos milteliais, raudonosios paprikos milteliai, lauro lapas ir džiovinti grybai (man užteko 1 grybo, paplėšyti mažais gabaliukais)
2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)