2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Krekeriai

Krekeriai gaunasi beveik kaip pirktiniai, tik, žinoma, skanesni:)
Reikės:
80 g. miltų
40 ml pieno
2 valg. š. aliejaus
1/4 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. maltos paprikos
1/2 arb.š. druskos
2 žiūpsneliai cukraus
juodieji malti pipirai

Miltus išmaišyti su paprika, pipirais, druska, cukrumi, kepimo milteliais.
Atskirai išmaišyti pieną su aliejumi, supilti į sausą mišinį ir užminkyti tešlą, panašią į koldūnų.
Iškočioti plona, galima pabarstyti sezamo sėklomis, vėl pakočioti, kad jos priliptų prie tešlos,
išpjaustyti norimos formos sausainiukus,
sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kai tik parus, išimti, nes po to jie bus kietoki.
Skanaus:)
Manau, vietoje maltos paprikos, galima dėti bet kokius patinkančius prieskonius, pagal savo skonį, su paprika man patiko:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą