2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Lazdelės su kmynais

Lazdelės, tinkančios ir kaip užkandis, ir kaip duonelės
Reikės :

250 ml vandens
1 kiaušinio
50 ml aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
450 – 500 g miltų
20 g šviežių arba 3 arb.š. sausų mielių
geros saujos kmynų


Mieles ištrinti su cukrumi, įberti kupiną šaukštą miltų ir įpilti 50 ml pašildyto vandens. Viską gerai išmaišyti ir palikti mieles šiltoje vietoje apie 15 – 20 min., kad suputotų. 

Į dubenį supilti šiltą vandenį, aliejų, suberti druską, kmynus, išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir suberti persijotus miltus. Užminkyti tešlą. Minkyti kokias 7 – 10 min., kol tešla nebekibs prie rankų. Minkėsi tikrai labai gerai ir greitai. Tada dubenį patepti aliejumi ir sudėti išminkytą tešlą.
Dubenį padėti į šiltą vietą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 1 – 1.5 val., kad tešla dvigubai pakiltų. 
Pakilusią tešlą perminkyti. 
Lentelę ar stalą pabarstyti miltais, paimti gabaliuką tešlos, jį labai plonai iškočioti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis.
Juostelės dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti dar 15 min., kad juostelės pakiltų. 
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti juosteles apie 6 – 8 min. iš vienos pusės, paskui jas apversti ir dar kepti apie 8-10 min. iš kitos pusės. Jei norite labiau paskrudusių juostelių, kepkite ilgiau, jos bus traškios.
Jei norite pailgų duonelių, kočiokite tešlą storiau ir pjaustykite platesnėmis juostelėmis, kepti šiek tiek ilgiau nei plonas, iškepusios jos minkštutės.
Dar manau, kad įdėjus į tešlą tarkuoto sūrio, jos būtų superskanios, kitą kartą išbandysiu su sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą