Šį greitai pagaminamą pyragą galima pavadinti net ir torčiuku:)
Reikės:
500 g. sausainių, pvz., Gaidelis, aš pirkau Norfoje tokius didesnius sveriamus sausainius, ant jų pavaizduota daugybos lentelė, vadinasi ,,Špargalka", tai jie labai tiko šiam pyragui
400 g. varškės
150 g. minkšto sviesto
1 stiklinė pieno
50 g. razinų
2 valg. š. kakavos
0,5-1 stiklinė pieno
50 g. graikinių riešutų, nebūtina
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti varškę ir gerai išplakti viską mikseriu, masė turi suminkštėti.
Gautą kremą padalinti į 2 dalis: į vieną įdėti kakavą ir išmaišyti, į kitą dalį-razinas.
Pieno išpradžių įpilkite į atskirą lėkštutę 0,5 stiklinės, gali užtekti ir tiek.
Pyragui gaminti paruošiame lėkšte su lygiu dugnu, tokios neturėjau, tai paėmiau pjaustymo lentelę, ušdėjau ant jos permatomą maišiuką. Sudėliojau sausainius ant lentelės, kad matyčiau, kiek sluoksnių gausis (gavosi 4 sluoksniai) ir ar užteks man sausainių, po to nuėmiau nuo lentelės.
Imam po vieną sausainį, įmerkiama jį visą į pieną, palaikome kelias sekundes, išimame ir dedame ant lentelės. Taip sudėlioti vieną sluoksnį, sudėti ant sausainių baltą kremą, po to dedame antrą sluoksnį sausainių, ant jo dedame jau rudą kremą ir taip kaitaliojame kremą ant kiekvieno sluoksnio.
Likusiu kremu aptepti pyrago viršų ir šonus.
Papuošti sukapotais graikiniais riešutais, kadangi jų neturėjau papuošiau sausainių trupiniais, nors graikiniai riešutai čia labai tinka:)
Skanaus:)
Reikės:
500 g. sausainių, pvz., Gaidelis, aš pirkau Norfoje tokius didesnius sveriamus sausainius, ant jų pavaizduota daugybos lentelė, vadinasi ,,Špargalka", tai jie labai tiko šiam pyragui
400 g. varškės
150 g. minkšto sviesto
1 stiklinė pieno
50 g. razinų
2 valg. š. kakavos
0,5-1 stiklinė pieno
50 g. graikinių riešutų, nebūtina
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti varškę ir gerai išplakti viską mikseriu, masė turi suminkštėti.
Gautą kremą padalinti į 2 dalis: į vieną įdėti kakavą ir išmaišyti, į kitą dalį-razinas.
Pieno išpradžių įpilkite į atskirą lėkštutę 0,5 stiklinės, gali užtekti ir tiek.
Pyragui gaminti paruošiame lėkšte su lygiu dugnu, tokios neturėjau, tai paėmiau pjaustymo lentelę, ušdėjau ant jos permatomą maišiuką. Sudėliojau sausainius ant lentelės, kad matyčiau, kiek sluoksnių gausis (gavosi 4 sluoksniai) ir ar užteks man sausainių, po to nuėmiau nuo lentelės.
Imam po vieną sausainį, įmerkiama jį visą į pieną, palaikome kelias sekundes, išimame ir dedame ant lentelės. Taip sudėlioti vieną sluoksnį, sudėti ant sausainių baltą kremą, po to dedame antrą sluoksnį sausainių, ant jo dedame jau rudą kremą ir taip kaitaliojame kremą ant kiekvieno sluoksnio.
Likusiu kremu aptepti pyrago viršų ir šonus.
Papuošti sukapotais graikiniais riešutais, kadangi jų neturėjau papuošiau sausainių trupiniais, nors graikiniai riešutai čia labai tinka:)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą