2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Padažas su kiaulienos širdimi

Šio padažo skonis labai primena mokyklinio guliašo skonį, širdį galima pakeisti kiauliena
Reikės:
1-2 kiaulienos širdys
2 svogūno galvutės
2 valg. š. grietinės
1 valg. š. pomidorų pastos
5 g. sviesto
1 valg. š. miltų
druska, juodieji malti pipirai ir žirneliais, aitriosios paprikos milteliais, raudonosios paprikos milteliai, lauro lapas ir džiovinti grybai (man užteko 1 grybo, paplėšyti mažais gabaliukais)


Širdį perpjauti, išvalyti.
Keptuvėje (arba puode) aliejuje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėti širdį, supjaustyttą nedideliais kubeliais, sudėti prieskonius, išskyrus grybus, kepti maišant 3-4 minutes.
Įpilti 3 stiklines vandens, sudėti grybus ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 1 valandą, jei vietoje širdies naudojate mėsą, tai trumpiau, apie 30 minučių.
Nedideliame puode arba kitoje keptuvėje išlydyti sviestą, įberti miltus ir greitai išmaišyti, sudėti pomidorų pastą, grietinę, išmaišyti, įpilti 1 stiklinę vandens ir išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą padažą sudėti į keptuvę su širdimi ir troškinti dar apie 30 minučių, pabaigoje, jei trūksta druskos, įberti.
Labai tinka prie virtų makaronų, ryžių, man labiausiai jis tinka prie bulvių košės.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą