2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Vištienos kepenėlių paštetas

Puikus užtepas, dėl karšto pieno nesijaučia nei kepenų kvapo, nei kartumo:) labai švelnaus skonio
Reikės:
500 g. vištienos kepenėlių
100-200 g. gabaliuko šoninės ar lašinių šviežių
1 morka
1/2 svogūno
100-150 ml pieno
gabaliukas sviesto
druska, juodieji pipirai

Šoninę ar lašinius supjaustyti smulkiai be odelių, pakepinti keptuvėje, sudėti sutarkuotą mo0rką ir smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinti.
Kepenis išvalyti, nupjauti maišelius su tulžimi, jie tokios žalios spalvos būna, jei juos palikti, bus kartu. Supjaustyti kepenis nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę prie daržovių ir kepti, kol iškeps, dažnai maišyti, įberti druskos, pipirų.
Kai iškeps, atvėsinti truputį, sudėti į blenderį, įdėti gabaliuką sviesto, dalį karšto pieno ir sumalti, jei tokia konsistencija, kokia gavosi po sumalimo, tenkina, galima dėti į indelius, jei dar trūksta pieno, dar įpilkite ir pamalkite blenderiu, sudėkite į indą.

Labai skanu,  kepenų kartumo nesijaučia dėl karšto pieno, siūlau būtinai paragauti.
Bandžiau daryti dar su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis, manau, tai mėgėjams tokių dalykų, pasirodo, mes nemėgėjai:) man nepatiko

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą