Labai primena močiūtės senovinių pyragų ir bandelių skonį
Reikės:
250 ml. pieno
1 kiaušinis
0,5 valg. š. mielių
2 valg. š. aliejaus
0,5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
0,5 kg. miltų, gali prireikti daugiau ar mažiau
2 geros saujos razinų
cukraus pudra
truputis sviesto
Mieles ištirpinti nedideliame vos šilto pieno kiekyje su 1 valg. š. cukraus, palikti šiltoje vietoje, kol suputos.
Likusiame piene ištirpinti cukrų, supilti aliejų, druską, kiaušinį, suberti miltus, padaryti įdubą ir supilti pakilusias mieles, užminkyti tešlą. Tešla turi gautis elastinga, nelimpanti prie rankų, uždengti rankšluosčiu ir 15-20 minučių palikti kilti.
Tuo metu užpilti razinas verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes, išdžiovinti ant servetėlės, galima užberti miltų, kad geriau priliptų prie tešlos.
Tešlą iškočioti 1,5 cm storio, sudėti razinas,
susukti vyniotiniu, padėti ant skardos su kepimo popieriumi ir palikti šiltoje vietoje 1-1,5 val.
Kai pakils,
sutepti paviršių pienu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, jei viršus pradėtų degti, uždėti kepimo folijos ant batono.
Išėmus iš orkaitės, paviršių sutepti sviesto gabaliuku, kad jis išsilydytų ant batono, po maždaug 10 minučių užberti cukraus pudros.
Skanaus:)
Batonas gaunasi gan didelis, tad prieš vyniojant tešlą su razinomis, galima tešlą padalinti į 2 dalis.
Reikės:
250 ml. pieno
1 kiaušinis
0,5 valg. š. mielių
2 valg. š. aliejaus
0,5 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
0,5 kg. miltų, gali prireikti daugiau ar mažiau
2 geros saujos razinų
cukraus pudra
truputis sviesto
Mieles ištirpinti nedideliame vos šilto pieno kiekyje su 1 valg. š. cukraus, palikti šiltoje vietoje, kol suputos.
Likusiame piene ištirpinti cukrų, supilti aliejų, druską, kiaušinį, suberti miltus, padaryti įdubą ir supilti pakilusias mieles, užminkyti tešlą. Tešla turi gautis elastinga, nelimpanti prie rankų, uždengti rankšluosčiu ir 15-20 minučių palikti kilti.
Tuo metu užpilti razinas verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes, išdžiovinti ant servetėlės, galima užberti miltų, kad geriau priliptų prie tešlos.
Tešlą iškočioti 1,5 cm storio, sudėti razinas,
susukti vyniotiniu, padėti ant skardos su kepimo popieriumi ir palikti šiltoje vietoje 1-1,5 val.
Kai pakils,
sutepti paviršių pienu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, jei viršus pradėtų degti, uždėti kepimo folijos ant batono.
Išėmus iš orkaitės, paviršių sutepti sviesto gabaliuku, kad jis išsilydytų ant batono, po maždaug 10 minučių užberti cukraus pudros.
Skanaus:)
Batonas gaunasi gan didelis, tad prieš vyniojant tešlą su razinomis, galima tešlą padalinti į 2 dalis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą