Labai skanus ir gaivus torčiukas:)
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai
230 g. cukraus
230 g. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g. aliejaus
15 g. kepimo miltelių
Galima apsieiti ir su pirktiniais biskvitais, reiktų 3 baltų biskvitų
Biskvito sulaistymui:
100 ml. vandens
truputį mažiau nei 1/2 citrinos sulčių
1 desertinis šaukštas cukraus
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
konservuotų persikų didelis indelis
Biskvitas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės, tai užtruks maždaug 5-7 minutes.
Plakant plona srovele supilti aliejų, paplakti dar apie minutę.
Dalimis suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai šaukštu išmaišyti judesiais iš apačios į viršų, kad neliktų miltų gumulėlių.
Gautą masę supilti į kepimo formą (dugną iškloti kepimo popieriumi) ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Atvėsintą biskvitą supjaustyti į 3 dalis.
Galima kepti po 1 biskvitą, gausis maždaug 4 biskvitai, tuo atveju kiekvienas biskvitas kepa apie 10-12 minučių.
Atvėsusius biskvitus sulaistyti vandens, citrinos ir cukraus sirupu. Geriausia biskvitus kepti iš vakaro, tuomet kitą dieną jie jau bus susigulėję.
Kremas:
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakti varškę ir per burokinę tarką sutarkuotą želė.
Torto surinkimas:
Dedame sulaistytą biskvitą, ant jo kremą, supjaustytus kubeliais persikus,
vėl biskvitą, vėl kremą, vėl persikus, vėl biskvitą ir aptepti visą tortą kremu, jei liko vaisių, jais galima papuošti tortą.
Skanaus:)
Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai
230 g. cukraus
230 g. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g. aliejaus
15 g. kepimo miltelių
Galima apsieiti ir su pirktiniais biskvitais, reiktų 3 baltų biskvitų
Biskvito sulaistymui:
100 ml. vandens
truputį mažiau nei 1/2 citrinos sulčių
1 desertinis šaukštas cukraus
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė 0,5 pakelio +250 ml vandens
konservuotų persikų didelis indelis
Biskvitas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės, tai užtruks maždaug 5-7 minutes.
Plakant plona srovele supilti aliejų, paplakti dar apie minutę.
Dalimis suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai šaukštu išmaišyti judesiais iš apačios į viršų, kad neliktų miltų gumulėlių.
Gautą masę supilti į kepimo formą (dugną iškloti kepimo popieriumi) ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Atvėsintą biskvitą supjaustyti į 3 dalis.
Galima kepti po 1 biskvitą, gausis maždaug 4 biskvitai, tuo atveju kiekvienas biskvitas kepa apie 10-12 minučių.
Atvėsusius biskvitus sulaistyti vandens, citrinos ir cukraus sirupu. Geriausia biskvitus kepti iš vakaro, tuomet kitą dieną jie jau bus susigulėję.
Kremas:
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakti varškę ir per burokinę tarką sutarkuotą želė.
Torto surinkimas:
Dedame sulaistytą biskvitą, ant jo kremą, supjaustytus kubeliais persikus,
vėl biskvitą, vėl kremą, vėl persikus, vėl biskvitą ir aptepti visą tortą kremu, jei liko vaisių, jais galima papuošti tortą.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą