2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Šurpa

Šurpa - tiršta uzbekiška sriuba su keptais ingridientais. Mums gamtoje ji pati skaniausia.
Klasikiniame variante ji gaminama 8 valandas, šis variantas – labai supaprastintas, nes gamtoje nėra laiko tiek laukti:)  Ingridientų kiekis priklauso nuo jūsų skonio, aš parašau apytiksliai, kiek mes
naudojome

Reikės:

600 g. šonkauliukų
600 g. kiaulienos arba jautienos, geriau su riebaliuku
6 bulvės
3-4 paprikos
1 stiklainis pomidorų savo sultyse
2-3 morkos
3-4 svogūnai
1-2 čiliukai
Česnakas, žalumynai pagal skonį

Druska, juodieji pipirai, paprikų milteliai, kalendros arba prieskonių mišinys pagal skonį
Puodą užkaisti, įpilti aliejaus, kad uždengtų dugną, maždaug piršto storio.
Sudėti supjaustytą mėsą, kaulus ir greitai maišant apkepinti.
Ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, maišyti ir kepti
Sudedame morkas, maišome, kepame apie 5 minutes
Sudedame supjaustytas paprikas, kepame apie 4 minutes maišant
Supilame pomidorus savo sultyse, prieskonius, išmaišome
Užpilame vandens, kiek jo pilti, priklauso nuo to, kokią sriubą jus mėgstate
Verdame viską apie 40 minučių periodiškai maišant
Sudedame stambiai supjaustytas bulves, periodiškai maišant verdame dar apie 30-40 minučių
Prieš baigiant virti, įberti druskos, sudėti žalumynus, čili, nuluptas, bet nepjaustytas česnako skilteles,
uždengti dangčiu ir palikti dar 20 minučių pastovėti (mums nesigauna jos palikti pastovėti, valgome
iškarto ir per tas 20 minučių ir suvalgome:)
Patiekiant galima užberti žalumynų.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą