2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Agurkai kaip silpnai rauginti žiemai

Agurkai gaunasi kaip vasarą raugiami puode, labai skanūs, traškūs, be to, jų nereikia kaitinti, man tai vienas iš greitesnių konservavimo būdų
Reikės: 
stiklainiai (švarūs, gali būti sterilizuoti)
agurkai
prieskoniai (juodųjų serbebtų, vyšnių, krienų lapai, krapai, česnako skiltelės, juodųjų pipirų žirneliai, kas mėgsta, galima ir lauro lapo)
3 litrams vandens reikės pilnos senovinės rusiškos stiklinės su kaupu druskos, jei nėra senovinio paimti bet kokia stiklinę 250 ml su kaupu (tokio kiekio vandens užtenka užpilti 2 trilitriniams stiklainiams)

Sudėti ant stiklainių dugno visus prieskonius, sudėti agurkus

Užvirinti vandenį, į verdantį vandenį suberti druską, gerai išmaišyti, palaukti, kol vėl užvirs ir užpilti stiklainyje esančius agurkus iki pat viršaus, uždėti dangtelius, bet neužsukti,o tik šiaip uždėti ir paliktą visą tai stovėti 2 paras.
Po 2 parų išpilti vandenį iš stiklainių.

Vėl užvirinti vandens, tik jau be druskos ir užpilti agurkus šiuo verdančiu vandeniu ir užsukti dangtelius. Apversti stiklainius ir užkloti kaldra kol atvės, o po to iųkarto į rūsį.
Štai ir viskas:)

Aš kai pirmą kartą perskaičiau šį receptą, pagalvojau, kaip taip, nupilti visą skonį į kriauklę. Tačiau pabandžiusi padaryti tokiu būdų agurkėlius, nusprendžiau, kad tai pats skaniausiais ir greičiausias receptukas, jie tikrai gaunasi kaip silpnai rauginti, savo skoniu nepanašūs į marinuotus, verta pabandyti pasidaryti:)

11 komentarų:

  1. Aš maniau visiškai taip pat kaip autorė, kad visas skonis išpilstomas į kriauklę. Bet kai išbandžiau, tai šie agurkai tapo vieni mėgstamiausių. Man ypač patinka, kad jie kieti ir traškūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikra tiesa, nepabandęs nežinosi. Dabar kaip norėčiau jų, bet dėja, jau nebeturiu, labai skanūs. Ačiū, kad pasidalinote savo nuomone:) Labai smagu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau viską pagal šį receptą,gaila,bet rūsyje iššaudė...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiais metais ir mano mamai keli stiklainiai iššovė, net nežinau nuo ko priklauso. Pareitais metais jie gavosi fantastiški, traškūs ir buvo mums patys skaniausi.Bandykites dar, bent porą stiklainiukų, gal pavyks. Sekmės

      Panaikinti
    2. Aš tai iš karto nenešu į rūsį. Palaikau namuos. Jei pradeda balti, perdarau.

      Panaikinti
  4. Liuksusinio skonio agurkai. Jau išbandžiau šiemet, tik laikau šaldytuve prie +5 laipsnių. Bijau, kad rūsyje nušaus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tai pas jus rusyje saudo,kad bijote nesti i rusi?

      Panaikinti
  5. Palaikius skystis skaidrus buna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laikomi vėsiai pas mane stiklainiuose skystis pasidarė skaidrus. Geras receptas.

      Panaikinti
    2. Tik ką pabandžiau du stiklainius taip uždaryti. Deja, mano sandėliuke temperatūra tik žiemą būna gerokai žemesnė, nei virtuvėje. Tai vargiai pavyks...

      Panaikinti