2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Kotletai, užkepti su bulvėmis ir pomidorais turkiškai

Labai skanu, sultinga ir paprasta:)ir ryšku
Reikės:
700 g. mėsos faršo
1 kiaušinis
1 nedidelis indelis pomidorų savo sultyse
arba kokie 4 pomidorai ir pora šaukštų pomidorų pastos
5 bulvės (bulvių skaičius priklauso nuo to, kiek dar vietos tarp kotletų turėsite)
2 svogūnai
2 riekės batono ar baltos duonos
5 skiltelės česnako
druska, prieskoniai pagal skonį
kas labai mėgsta paprikas, galima porą jų įdėti

Į mėsos faršą įdėti piene ar vandenyje užmerktą ir išgręžtą batoną, susmulkintą svogūną ( aš tarkuoju) ir kiaušinį. Įberti druskos, pipirų, gerai išmaišyti.
Nedideliame aliejaus kiekyje greitai apkepti smulkintą česnaką.
Pomidorus savo sultyse susmulkinti blenderiu, jei naudoti šviežius pomidorus, juos taip pat reikia sumalti blenderiu, supilti ant česnako, įpilti 1stiklinę vandens, prieskonius ir troškinti iki tirštos masės, įberti druskos.
Iš faršo suformuoti kotletus ir sudėti ant kepimo skardos ar formos, ji turi būti aukšta, paliekant tarpus tarp kotletukų.
Bulves nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir sudėlioti tarp kotletų, jei dėsite ir paprikas, tai jas juostelėmis supjaustyti ir sidėlioti prie bulvių.
Viską užpilti verdančia pomidoru mase
ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1valandą.
Kai iškeps, galima užberti mėgiamų žalumynų  ir patiekti.
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą