2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Vištiena grietinės ir svogūnų padaže ,,Gedlibže'

Švelni, sultinga ir paprastai paruošiama vištiena, skanu su bulvių koše:) man labai patiko
Reikės:
800 g. bet kokių vištienos dalių
2 valg.š. grietinės
1 didesnis svogūnas
3 česnako skiltelės
1 valg. š. miltų
1 valg.š. sviesto ir aliejaus
druska, juodieji pipirai,
saldžios ir aštrios paprikos miltelių

Vištieną supjaustyti gabalais.
Įkaitinti keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėti vištieną, uždengti ir kepti apie 10 minučių iš vienos pusės ir 5 iš kitos pusės.
Sudėti supjaustytą pusžiedžiais svogūną ir tarkuotą česnaką, kepti maišant dar apie 5 minutes.
Grietinę išmaišyti su miltais, prieskoniais ir įpilti dar apie 1,5 stiklinės vandens, gerai išmaišyti, užpilti ant vištienos, užberti druskos, jei dar trūksta, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį iki nedidelės ir troškinti pamaišant apie 10 minučių.
Pirštus galima apsilaižyti, kaip skanu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą