2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Avižiniai sausainiai

Paprasti, greiti ir tikrai skanūs:) nepalyginsi su pirktiniais
Reikės:
1 stiklinė miltų
75 g. avižinių dribsnių
50 g. minkšto sviesto
1/2 stiklinėscukraus
1/2 arb.š. cinamono
1/2 arb.š. sodos
žiūpsnelis druskos
1/4 stiklinės vandens

Avižinius dribsnius kavamale sumalti į miltus, išmaišyti su miltais ir soda.
Sviestą su cukrumi ir cinamonu sutrinti iki vientisos masės.
Vandenyje ištirpinti druską, supilti į sviestinę masę, supilti miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
Iš tešlos suformuoti 20 kamuoliukų, sudėti juos ant stalo, užberto miltais.
Plačiu peiliu arba kitu plačiu įrankiu suspausti kamuoliukus, suformuoti sausainius.
Sausainius sudėti ant kepimo popieriaus
ir kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie12 minučių. 
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą