2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Varškės pyragas su braškėmis

Kol dar yra braškių, siūlau išsikepti labai skanų pyragą, labai labai skanų, bent jau mums jis labai patiko:) Tešlai reikės:
 220 g. varškės
50 g. sviesto
1/4 stiklinė pieno
1,5 stiklinės miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui reikės:
200-250 g. braškių
200 g. grietinė, riebumas nesvarbu
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arbš. vanilinio cukraus

Tešla:
Varškę išmaišyti su pienu, ištirpintu svietu ir druska.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir sudėti į varškės masę, užminkyti minkštą tešlą. Visų miltų iškarto galima nedėti, gali prireikti ir mažiau miltų ar daugiau.
20-25 cm skersmens kepimo formą sutepti sviestu ir paskirstyti pirštais tešlą, padaryti sieneles,
tik plonesnes darykite, tada jos iškepusios bus minkštesnės.
Įdaras:
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 
Supilti grietinę, išmaišyti.
Braškes supjaustyti nedideliais gabaliukais,
sudėti ant tešlos ir užpilti grietinės mase.
Kepti apie 140 minučių 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o po to dar 10-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Kai visiškai atvės, galima pjaustyti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą