2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Varškės pyragas su braškėmis

Kol dar yra braškių, siūlau išsikepti labai skanų pyragą, labai labai skanų, bent jau mums jis labai patiko:) Tešlai reikės:
 220 g. varškės
50 g. sviesto
1/4 stiklinė pieno
1,5 stiklinės miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui reikės:
200-250 g. braškių
200 g. grietinė, riebumas nesvarbu
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arbš. vanilinio cukraus

Tešla:
Varškę išmaišyti su pienu, ištirpintu svietu ir druska.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir sudėti į varškės masę, užminkyti minkštą tešlą. Visų miltų iškarto galima nedėti, gali prireikti ir mažiau miltų ar daugiau.
20-25 cm skersmens kepimo formą sutepti sviestu ir paskirstyti pirštais tešlą, padaryti sieneles,
tik plonesnes darykite, tada jos iškepusios bus minkštesnės.
Įdaras:
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 
Supilti grietinę, išmaišyti.
Braškes supjaustyti nedideliais gabaliukais,
sudėti ant tešlos ir užpilti grietinės mase.
Kepti apie 140 minučių 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o po to dar 10-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Kai visiškai atvės, galima pjaustyti.




1 komentaras:

  1. Pabandėm .Įtartinas pasirodė kepimo laikas- net 140 min.Ir dar 15 min papildomai.Sutrumpinome pirmą etapą iki 90 min Iškepė normaliai.Galbūt užtektų ir 60 min.Skonis geras.Padui kažko reikėtų papildomai. Jei dar kepsime, naudosime varškę iš pakelių dėl vienisos konsistencijos ,nes maišiukuose varškė birenė, grūdėta.

    AtsakytiPanaikinti