2014 m. birželio 30 d., pirmadienis

Žuvis kiniškai


Šį kartą aš su žuvimi kiniškai. Mėgstantiems kiniškus patiekalus, tikrai turėtų patikti:)
Reikės:
600g žuvies filė
2 kiaušinių baltymai
3-4 valg.š. krakmolo
2 morkos
1 paprika
Padažui reikės:
200ml vandens
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. sojų padažo
2 valg.š. ryžių acto
Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, aš labai dideliais nepjausčiau ir sudėti ją į iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti. 
Po to žuvies gabaliukus, geriau kiekvieną atskirai apvolioti krakmole ir dalimis iškepti įkaitintame aliejuje keptuvėje, apversti kiekvieną gabaliuką po vieną atskirai.  
Morkas ir papriką supjaustyti juostelėmis, aš morką tarkavai specialia tarka.
Daržoves iki minkštumo apkepti keptuvėje maždaug 5 minutes, išjungti ugnį. 
Padažui į mažą keptuvę supilti vandenį, sojų padažą, ryžių actą, suberti cukrų ir kaitinti kol sutirštės.
Keptą žuvį sudėti į keptuvę kartu su daržovėmis, užpilti gautu padažu ir viską maišant pašildyti ant ugnies.
Jeigu mažoje keptuvėje jums padažas nesutirštės, tai maišant jį su žuvimi ir daržovėmis, jis greitai sutirštės. Kai tik sutirštėjo, iškarto išjunkite ugnį.
Patiekti su ryžiais (likusius trynius truputį pakepinti ant keptuvės ir išmaišyti su virtais ryžiais)
Labai skanu, net pirštus apsilaižiau:) SKANAUS

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą