Reikės:
600g žuvies
filė
2 kiaušinių baltymai
3-4 valg.š.
krakmolo
2 morkos
1 paprika
Padažui reikės:
200ml vandens
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. sojų
padažo
Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, aš labai dideliais nepjausčiau ir sudėti ją į iki standumo išplaktus
baltymus, atsargiai išmaišyti.
Po to žuvies gabaliukus, geriau kiekvieną atskirai apvolioti krakmole ir
dalimis iškepti įkaitintame aliejuje keptuvėje, apversti kiekvieną gabaliuką po vieną atskirai.
Morkas ir
papriką supjaustyti juostelėmis, aš morką tarkavai specialia tarka.
Daržoves iki minkštumo apkepti keptuvėje maždaug 5 minutes, išjungti ugnį.
Padažui į mažą
keptuvę supilti vandenį, sojų padažą, ryžių actą, suberti cukrų ir kaitinti kol
sutirštės.
Keptą žuvį
sudėti į keptuvę kartu su daržovėmis, užpilti gautu padažu ir viską
maišant pašildyti ant ugnies.
Jeigu mažoje keptuvėje jums padažas nesutirštės, tai maišant jį su žuvimi ir daržovėmis, jis greitai sutirštės. Kai tik sutirštėjo, iškarto išjunkite ugnį.
Patiekti su ryžiais (likusius trynius truputį pakepinti ant keptuvės ir išmaišyti su virtais ryžiais)
Labai skanu, net pirštus apsilaižiau:) SKANAUS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą