2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Agurkai marinuoti su svogūnais ir krapais

Dar vienas konservavimo receptukas, skanūs agurkai ir ne ką prastesni svogūnai
Reikės:
1200 g. agurkų
750 g. svogūnų
krapai
druska
juodieji pipiai ir kvapnieji pipirai
actas
cukrus
Agurkus supjaustyti žiedais, didesnius - pusžiedžiais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, krapus smulkiai, sumaišyti.
Ant stiklainio dugno sudėti 4-5 žirnelius juodųjų pipirų ir po 1 kvapniųjų pipirų.
Sudėti agurkus su svogūnais ir krapais, paspausti ranka.

Ant viršaus (0,5 l stiklainiui) sudėti 3/4 arb.š. druskos, 1/2 arb.š. cukraus, 1/2 valg. š. acto, pusė lauro lapelio. Jei stiklainis kitokio dydžio, atitinkamai dedami ir prieskoniai pagal stiklainio dydį.
Viską užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangteliu ir palikti 20 minučių.
Po to stiklainius su agurkais pakaitinti 10 minučių, užsukti, apversti, uždengti kaldra kol atauš.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą