Dar vieni keksiukai, kuriems panaudojau likusius baltymus, be galo minkšti, purūs ir nerealiai skanūs, ir kas įdomu, jie iškyla be jokių kepimo miltelių ar sodos:)man gavosi 13 normalaus dydžio keksiukų
Reikės:
5 kiaušinių baltymai
200 g cukraus pudros
80 g miltų
100 g maltų migdolų
žiupsnelis druskos
200 g sviesto
30-40 g. juodojo šokolado
migdolų plokštelių
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
Miltus išmaišyti su cukraus pudra, maltais migdolais ir druska, supilti atvėsusį sviestą, išmaišyti.
Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakti šakute ir supilti į migdolinę masę, išmaišyti.
Sudėti smulkintą šokoladą, galima ir be šokolado, bet su juo man skaniau.
Tešlą supilti į keksiukų formeles,
pabarstyti migdolų plokštelėmis
ir kepti iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių. Atvėsinti.
Skanaus!
Reikės:
5 kiaušinių baltymai
200 g cukraus pudros
80 g miltų
100 g maltų migdolų
žiupsnelis druskos
200 g sviesto
30-40 g. juodojo šokolado
migdolų plokštelių
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
Miltus išmaišyti su cukraus pudra, maltais migdolais ir druska, supilti atvėsusį sviestą, išmaišyti.
Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakti šakute ir supilti į migdolinę masę, išmaišyti.
Sudėti smulkintą šokoladą, galima ir be šokolado, bet su juo man skaniau.
Tešlą supilti į keksiukų formeles,
ir kepti iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių. Atvėsinti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą