2014 m. gegužės 2 d., penktadienis

Varškės pynutės

Labai skanios bandelės, kurių nereikia kildinti, o skonis visai kitoks, nei paprastų bandelių, man labai patiko skonis
Reikės:
1 kiaušinis
100 g. cukraus
100 ml. pieno
50 ml. aliejaus
1 arb.š. vanilinio cukraus
180 -200 g. varškės (pakelis)
300 g. miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
Atskirti baltymą nuo trynio. Baltymą išmaišyti su cukrumi, supilti pieną, išmaišyti, aliejų, vanilinį cukrų, sudėti varškę, išmaišyti.
Į gautą masę suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Užminkyti tešlą, ji turi gautis šiek tiek lipni.
Padalinti teška į 12-13 dalių, kiekvieną dalį padalinti dar į 3 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuoti juosteles, apie 13-15 cm ilgio ir supinti į kaselę.
Kaseles sudėti ant kepimo popieriaus.
Trynį išplakti su 1 valg. š. pieno ir sutepti kaseles, užberti cukraus.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą