2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Šokoladinis bananų keksas su cinamonu ir graikiniais riešutais

Labai skanus purus  keksas, o paskrudę karamelizuoti graikiniai riešutai labai tinka šiam keksui
Reikės:
4 kiaušiniai
300 ml cukraus
150 g sviesto
1 labai sunokęs bananas
100 g grietinės
100 g šokolado
4 a. š. kakavos miltelių
1 a. š. malto cinamono
500 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
50 g smulkintų graikinių riešutų
cukraus pyragui pabarstyti
sviesto
Sviestą ir šokoladą ištirpinti nedideliame puode.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo, sudėti trintą šakute bananą, grietinę ir dar plakti apie minutę. Supilti atvėsusį sviesto bei šokolado mišinį ir tešlą gerai išmaišyti šaukštu.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišyti į tešlą, viską gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Ant tešlos suberti riešutus, pabarstyti cukrumi ir ant viršaus išdėlioti nedidelius sviesto gabaliukus.
Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių, tačiau jis gali iškepti greičiau, tad po30 minučių nuo kepimo pradžios, patikrinkite mediniu pagaliuku, kad pyragas neperkeptų ir nepasidarytų sausas.
Skanaus!
Receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą