2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Naminė ruginė duona su saulėgrąžomis

Labai skani duonytė su raugu, pagal savo skonį galima dėti sėklų, o galima ir be sėklų, taip pat galima maišyti ruginius miltus su kvietiniais
Reikės:
raugo
500 g.  miltų
100 ml. avižinių dribsnių
200 ml. sėlenų (galima ir kvietinių ir ruginių)
100 ml. saulėgrąžų
truputis kmynų
100 ml. cukraus
1 arb. š. medaus
700 ml. vandens

Išmaišome visus ingridientus, minkome apie 10-15 minučių. Masė gaunasi skystoka.
Jei raugą iškarto atidedat, palikite jį atvirame inde kambario temperatūroje apie 10 valandų, o po to į šaldytuvą, tik uždengti nesandariai, kad jis kvėpuotų.
Jei atidedat raugą vėliau, tuomet tešlą palikti 8-12 valandų, o prieš kepant atidėti raugą. Jį iškarto galima dėti į šaldytuvą, nepamirškite, kad raugas turi kvėpuoti.
Aš kepiau silikoninėje formoje, todėl jos netepiau, jei kepate metalinėje, tuomet sutepti sviestu ir paberti miltų. Aš prieš kildant iškarto sudėjau tešlą į kepimo formą.
Dėti formą su tešla į šaltą orkaitę ir nustatome 190-180 laipsnių orkaitę, kepame apie 1,5 val, gali tekti ir ilgiau. Patikrinkite degtuku, ar duonytė jau iškepė:)
Išėmusi duoną iš orkaitės, įvyniojau ją į rankšluostį ir palikau.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą