2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Bemielė duona su kefyru

Namuose liko gan daug nesunaudoto kefyro, todėl pabandžiau iškepti eksperimentinę duoną be mielių. Kas nedraugauja su mieline tešla, puiki duonytė, kuri greitai paruošiamą ir iškarto kepama
Reikės:
apie 1, stiklinės kefyro
0,5 stiklinės avižinių dribsnių
2 valg. š. sėlenų
1 arb.š. sodos
1 arb. š. druskos
1 arb. š. cukraus
2,5 stiklinės miltų
medaus sutepti duonai

Į 0,5 stiklinės kefyro supilti avižinius dribsnius ir palaikyti apie 20 min., kad išbrinktų, po to suberti sėlenas, sėlenų galima ir nedėti, pagal skonį čia jau.
Atskirai išmaišyti visus likusius sausus ingridientus, supilti kefyrą su išbrinkusiais dribsniais, ir pilti likusį kefyrą dalimis, viso kefyro nepilti, paminkyti tešlą, ir kai ji truputį dar lips prie rankų, kefyro daugiau nebepilti.
Sutepti kepimo popierių aliejumi ir padėti duoną ant jo, viršuje duoną įpjauti

Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Išėmus iš orkaitės, viršų galima sutepti medumi ir užberti sezamo sėklų, aš tik sutepiau medumi.
Nenuėmus jos nuo skardos, uždengti rankšluosčiu ir  palikti atvėsti. Kai jau beveik atvėsta, aš dedu į maišelį, kad nesukietėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą