2012 m. liepos 10 d., antradienis

Žiedinių kopūstų apkepas

Siūlau paįvairinti savo meniu ir pasigaminti tikrai skanų ir apkepą
Reikės:
Galvutės žiedinio kopūsto (kalafioro)- apie 500 g (gali būti daugiau)
Svogūnas - 1 vnt.
Vištienos krūtinėlės - apie 0,4 kg.
Užpilui:
300 ml pieno
3 kiaušiniai
Česnako skiltelė
Druska, pipirai
Sūris
Paruošimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti išskirtus nedideliais gabaliukais kopūsto žiedynus, pavirti 3 min., sudėti į kiaurasamtį.
Pakepinti svogūną ant aliejaus apie 1 min., po to sudėti nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną, pakepti, įdėti vištienos prieskonių, druskos, po to sudėti kopūstus ir pakepinti kokią 1 min.
Visą šitą masę sudėti į kepimo indą, užberti krapų, užpilti užpilu (suplakti kiaušiniai su pienu, išspaustu česnaku, druska, pipirais), užberti tarkuotą sūrį. Kepti apie 30-40 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Štai taip atrodo paruoštas kepti.

Bandžiau vietoj vištienos dėti kumpio, bet su vištiena skaniau.
O taip atrodo jau lėkštėje:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą