2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Tortas ,,Vynuogė"

Lengvas gaivus torčiukas, kurio nereikia kepti ir pasidaro gan greitai, vietoje vynuogių galima naudoti bet kokius mėgstamus vaisius:)
Reikės:
300 g. krekerių žuvyčių su aguonomis
700 g. riebios grietinės, idealiai tinka Panevėžio grietinė
100 g. užplikytų ir išdžiovintų razinų, kas nemėgsta, galima nedėti
100-150 g. šokolado, juodojo ar pieniško
25 g. greitai tirpstančios želatinos, čia ta , kurią užpili karštu vandeniu ir palauki, kol truputį atvės, jos nereikia pašildyti, ant pakelio turi būti parašyta, pvz. Dr.Oetker
vynuogės (pas mane buvo be kauliukų)
1 stiklinė cukraus
2 arb.š. vanilinio cukraus
žele žalios spalvos, aš naudojau greitą žele, kuri skirta tortams puošti, irgi ėmiau Dr. Oetker

Pirmiausia užpilame 25 g. želatinos karštu vandeniu, kad atvėstu.Tuo metu laužome krekerius pusiau.
Supilame į indą grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išplakame, plakti reikia mažiausiu greičiu, po to supilame atvėsusią želatiną ir dar kartą išplakame.
Šokoladą peiliu pasmulkinti.
Į išplaktą grietinės masę sudedame krekerius, razinas ir gerai išmaišome.
Į išimamą formą sudedame 1/3 grietinės masės, išlyginame šaukštu,
užbarstome pusę šokolado drožlių,
uždedame dar vieną trečdalį grietinės masės, išlyginame,  užbarstome likusį šokoladą ir sudedame likusią grietinės masę, išlyginame. Dar vienas toks niuansas, kai lyginsite grietinės sluoksnius, stenkitės juos truputi užtepti ir ant formos sienelės, kad tarp torto ir sienelių neliktų tarpų, nes kai pilsite viršutinį žele sluoksnį, žele gali išbėgti pro apačią, o jei užtepsite ant sienelių, jai nebus pro kur bėgti.
Formą su tortu statome į šaldytuvą 30-60 minučių, pas mane sustingo per 30 minučių.
Tuo metu užpilame žele karštu vandeniu ir laukiame kol atvės, tuo metu pjaustome vynuoges pusiau.
Aš vietoje žalios naudojau Dr.Oetker želatiną, skirta puošti tortų viršų, ji labai gera, nėra tokia skysta, kaip paprasta žele, ten tokie balti milteliai viduje, juos sumaišai su dviem valgomais šaukštais cukraus, įpili šalto vandens ir ant mažos ugnies maišai, kol užvirs, kai užverda, pavirti maišant dar kokių 20-30 sekundžių ir galima dėti ant torto ar pyrago paviršiaus, bet aš truputį atvėsinu (apie 5 minutes) ir tada dedu, bet čia vyksta labai greitai viskas, ji labai greitai tirštėja. Šiaip visas paruošimo procesas yra surašytas ant pakelio.
Vietoje vynuogių galima naudoti bet kokias uogas ir bet kokios spalvos žele.
Išimame iš šaldytuvo sustingusį tortą, sudedame ant paviršiaus uogas
 ir užpilame atvėsusią žele, bet pilame po truputį, geriausia valgomuoju šaukštu, kad žele nesusidrumstų nuo grietinės sluoksnio.
Paliekame torčiuką šaldytuve 2-3 valandoms arba per naktį. Po to atsargiai peiliu pjauname palei formos sieneles ir nuimame formos šonus. Perkelti tortą ant tortinės ar lėkštės.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą