2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

Varškės ir obuolių pyragas ,,Žirafa"

Dar vienas obuolių pyragas su varške, labai skanus, truputį saldus ir tuputį su rūgštele, švelnaus skonio:)
Padukui reikės:
100 g. minkšto sviesto
120 g. cukraus
1 kiaušinis
1 valg. š. pieno
1 stiklinė miltų, gali prireikti truputį daugiau
1/2 arb.š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
200 g. varškės
100 g. grietinės
150 g. cukraus
1 kiaušinis
2 valg. š. krakmolo
 vanilinis cukrus
3-4 valg. š. citrinos sulčių
3-4 obuoliai
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. džemo arba tirštos uogienės (aš naudojau obuolienę su apelsinais)

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, išmaišyti, suberti miltus su kepimo milteliais, užminkyti tešlą, padaryti iš jos kamuoliuką ir palikti šaldytuve 20 minučių.
Įdarui išmaišyti varškę su cukrumi, grietine, vaniliniu cukrumi ir krakmolu ir citrinos sultimis..
Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti plonais gabaliukais, išmaišyti su citrinos sultimis.
Tešlą plonu sluoksnių iškloti ant skardos, formuojant sieneles, jei tešla lipnoka, paberti miltų.
Ant tešlos supilti įdarą, o paskui sudėti ir obuolių gabaliukus.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių, jei pyrago viršus pradėtu degti, uždėti ant formos foliją, maždaug 5 minutes prieš baigiant pyragui kepti, atsargiai sutepti pyrago viršų džemu ar uogienę, vėl kišti į orkaitę ir baigti kepti.
Pyragą atvėsinti ir tik tuomet išimti iš kepimo formos.

Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą