Superinis pyragas, kurio nereikia pjaustyti, jis tiesiog plėšimas, o skonis:) kvepia cinamonu
stiklinė 250 ml, mano forma 30 cm ilgio ir pločio 11 cm, aukštis 6 cm
Tešlai reikės:
apie 450 gramų miltų (3,5-4 stiklinės)
2 kiaušiniai
50 g. cukraus (1/4 stiklinės)
60 g. ištirpinto sviesto
2,5 arb.š. sausų mielių
0,5 arb.š. druskos
150 ml. vos šilto pieno
1 arb.š. vanilinio cukraus
Aptepimui reikės:
60 g. arba (4 valg. š.) sviesto ištirpinto
200 g. cukraus
2 arb. š. cinamono
Mieles ištirpinti su 1 valg. š. cukraus, įpilti pieno, išmaišyti palikti kol pakils, apie 10 minučių.
Ištirpinti sviestą, atvėsinti.
Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vanile.
Miltus persijoti, įberti druskos, supilti pakildintas mieles, atvėsintą sviestą, užminkyti tešlą, tešla turi gautis truputį lipni.
Tešlą sudėti į indą, uždengti indą rankšluosčiu ir palikti pakilti maždaug 1 val.
Jei norite bandeles kepti kitą dieną, jau pakilusią tešlą palikti šaldytuve nakčiai.
Kai tešla pakyla ir bandeles norite kepti tuojau pat:) ištirpinti sviestą, atvėsinti, cukrų sumaišyti su cinamonu.
Pakilusią tešlą kočielu iškočioti apie 0,5 cm storio, aptepti sviestu, užberti cukrų su cinamonu.
Tešlą supjaustyti į 6 juosteles vertikaliai,
juosteles sudėti vieną ant kitos ir supjaustyti horizontaliai į 6 dalis. Aš dalinau į 4 dalis, nes tąkart forma buvo trumpesnė, todėl ir tešlos 1/3 pamažinau.
Gautus kvadratus dėti vieną ant kito ir šonu dėti stačiai į formą.
Formą uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 30-40 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 180-190 laipsnių, kepti apie 40-45 minutes, jei viršus pradėtų degti, uždėti foliją ant viršaus.Kaip pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, palikti 20 minučių atvėsti ir tuomet išimti iš kepimo formos.
Aš jį kepu vietoje bandelių, mano merginoms labai patinka. Štai koks jis atplėšus, purus ir skanuuus:)
Skanaus:)
stiklinė 250 ml, mano forma 30 cm ilgio ir pločio 11 cm, aukštis 6 cm
Tešlai reikės:
apie 450 gramų miltų (3,5-4 stiklinės)
2 kiaušiniai
50 g. cukraus (1/4 stiklinės)
60 g. ištirpinto sviesto
2,5 arb.š. sausų mielių
0,5 arb.š. druskos
150 ml. vos šilto pieno
1 arb.š. vanilinio cukraus
Aptepimui reikės:
60 g. arba (4 valg. š.) sviesto ištirpinto
200 g. cukraus
2 arb. š. cinamono
Mieles ištirpinti su 1 valg. š. cukraus, įpilti pieno, išmaišyti palikti kol pakils, apie 10 minučių.
Ištirpinti sviestą, atvėsinti.
Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vanile.
Miltus persijoti, įberti druskos, supilti pakildintas mieles, atvėsintą sviestą, užminkyti tešlą, tešla turi gautis truputį lipni.
Tešlą sudėti į indą, uždengti indą rankšluosčiu ir palikti pakilti maždaug 1 val.
Jei norite bandeles kepti kitą dieną, jau pakilusią tešlą palikti šaldytuve nakčiai.
Kai tešla pakyla ir bandeles norite kepti tuojau pat:) ištirpinti sviestą, atvėsinti, cukrų sumaišyti su cinamonu.
Pakilusią tešlą kočielu iškočioti apie 0,5 cm storio, aptepti sviestu, užberti cukrų su cinamonu.
Tešlą supjaustyti į 6 juosteles vertikaliai,
juosteles sudėti vieną ant kitos ir supjaustyti horizontaliai į 6 dalis. Aš dalinau į 4 dalis, nes tąkart forma buvo trumpesnė, todėl ir tešlos 1/3 pamažinau.
Gautus kvadratus dėti vieną ant kito ir šonu dėti stačiai į formą.
Formą uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 30-40 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 180-190 laipsnių, kepti apie 40-45 minutes, jei viršus pradėtų degti, uždėti foliją ant viršaus.Kaip pyragas iškeps, išimti iš orkaitės, palikti 20 minučių atvėsti ir tuomet išimti iš kepimo formos.
Aš jį kepu vietoje bandelių, mano merginoms labai patinka. Štai koks jis atplėšus, purus ir skanuuus:)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą