2014 m. lapkričio 29 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas su traškia migdolų plūtele

Štai dar vienas šokoladinis pyragas be miltų, taip taip, be miltų, labai skanus:) Formą naudojau 18 cm. Jei norėsite kepti standartinėje 24-26 cm. formoje, visus ingridientus padvigubinkite.
Reikės:
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto          
75 g cukraus          
50 g rudojo cukraus          
1 desertinis š. krakmolo           
2 kiaušiniai     
30 g migdolų plokštelių              
 
Sviestą su šokoladu inde ant labai mažos ugnies, ant dugno dėti sviestą, o ant jo šokoladą, taip darau, kad tirpstantis šokoladas nesviltų.
Supilti rudą cukrų ir paprastą cukrų, išmaišyti ir iškarto nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
Į atvėsusią masę įmušti po vieną kiaušinį ir išmaišyti.
Suberti krakmolą, išmaišyti.
Gautą masę supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, jei silikoninė forma, popieriaus nereikia. 
Visą pyrago paviršių užbarstyti migdolų plokštelėmis.
Dedame iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 30 minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir plikti atvėsti kambario temperatūroje.
Atvėsusį pyragą padėti į šaldytuvą ir palikti nakčiai. 
Išėmus iš šaldytuvo galima užberti cukraus pudros, aš nebėriau.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą